Önlemek çok daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Önlemek çok daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2014 01:48

Son yıllarda artan iş kazalarına dikkat çeken Dönüşüm İş Güvenliği ve Çevre firması koordinatörü Fırat Özgün, 2012 yılı Sosyal Güvenlik Kurumu istatistiklerine göre ülkemizde 75 bine yakın iş kazası gerçekleştiğini söyledi.

Haberin Devamı

30 Haziran 2012’de yürürlüğe giren “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu”yla işveren ve çalışanlara birtakım yükümlülükler getirildiğini kaydeden Özgün, bu yükümlülüklerin yerine getirilmesinde işyerlerine yardımcı olacak Ortak Sağlık ve Güvenlik birimlerinin oluşturulduğunu söyledi. Özgün, şöyle devam etti:

KÜLTÜR OLUŞTURULMALI

“Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri gerek iş güvenliği uzmanlarını gerekse de işyeri hekimlerini işyerlerine görevlendirerek çalışma ortamının gözetimi, kontrolü ve çalışma ortamındaki kişilerin eğitimlerini sağlayarak işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği sistemlerinin kurulmasına ve güvenlik kültürünün oluşmasına yol göstermektedir. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kültürü, görev ve sorumlulukların açıkça tanımlandığı bir sistem içerisinde, kaza ve hastalık şeklinde ortaya çıkan tehlikelerden çalışanları korumak için oluşturulmalıdır. Unutmayalım. Önlemek ödemekten çok daha kolay ve daha insancıl bir davranıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!