Onkoloji hastanesi müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Onkoloji hastanesi müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 11:47

Onkoloji hastanesi müjdesi

Haberin Devamı

 

Erol AKKIR/ANTALYA,(DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Bülent Aydınlı, hastanenin G Blok inşaatı bittiğinde, Antalya'nın 370 yataklı Onkoloji Hastanesi'ne kavuşacağını söyledi.

Başhekim Bülent Aydınlı, Antalya'da ve bölgede onkoloji alanında gelişmiş bir hastaneye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bu konuda hizmet veren Mustafa Samur Tıbbi Onkoloji Kemoterapi Merkezi'nde hasta ihtiyacını karşılamada sıkıntılar yaşandığını aktaran Başhekim Aydınlı, "2018'in ilk aylarında hizmete sokmayı hedeflediğimiz hastanemizde tek kişilik odalarda modern çağa uygun hasta bakım hizmetleri vereceğiz. Hasta refakatçilerinin kalabileceği koltuklar olacak. Hasta bakımıyla ilgili tüm ihtiyaçların karşılanacağı odalar dizayn edilecek. Yedi katlı düşünülen bu binanın en üst katında ise ayaktan kemoterapi hastalarımıza ayırdığımız 80 yataklı bölümümüz var. Bu bölümü modern bir ünite olarak hizmete sokacağız. Böylece şu anki kapasitemizin iki katına çıkacak" diye konuştu.

İZMİR'DEN MERSİN'E UZANAN BÖLGE

Antalya Onkoloji Hastanesi'nin yer alacağı G Blok'ta yaklaşık 370 yatak olacağını söyleyen Başhekim Aydınlı, "Bu yeni hastanemiz kısa süre sonra hizmete girecek. Kemoterapi işlemlerinin yapıldığı medikal onkoloji bölümü hem çocuk hem yetişkinlere hizmet verecek. Ayrıca Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji'nin de içinde olduğu çok ciddi bir hastane kompleksini bu blokta hizmete açacağız. Devletimizin verdiği imkanlarla oldukça büyük bir yatırım yaptık. Bölgede buna ihtiyaç var. İzmir'den Mersin'e kadar uzanan bölgede böyle kapsamlı, aktif hizmet verebilecek şu anda üniversite bazında hastane yok" dedi.

TOPLAMDA 1400 YATAK OLACAK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin şu anki yatak kapasitesinin 970 olduğunu söyleyen Başhekim Aydınlı, "Yaklaşık 370 yatak da bu hastane ile eklenmiş olacak. Bununla birlikte başka birimlerimizde de devreye girecek yataklarla birlikte 1400 yataklı devasa bir kurum haline geleceğiz" diye konuştu.

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI 150 OLACAK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi G Blok'ta Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji birimlerinin yoğun bakımlarının da olacağını belirten Aydınlı, "Ayrıca pediatrik onkoloji hastalarımızı da yatırabileceğimiz yoğun bakım üniteleri bu blokta yer alacak. Buradaki yoğun bakım yataklarımızın da devreye girmesiyle birlikte 150 yoğun bakım yatağına sahip olacağız. 2018 yılı başı itibarıyla bölümler halinde yeni binamızı devreye sokacağız" diye konuştu.

300 PERSONEL GÖREV YAPACAK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Yıldıran, Onkoloji Hastanesi G Blok inşaatı tamamlandığında hastaneye yaklaşık 370 yatak ilave edileceğini söyledi. Yıldıran, "Bunun hastanemiz açısından birçok sosyal ve ekonomik getirileri olacağına inanıyoruz. Özellikle onkoloji hastalarına verdiğimiz hizmet kalitesi Akdeniz bölgesinde nitelikli bir duruma yükselecek. Bunun alt yapısını hem cihaz olarak, hem personel olarak oluşturmaya çalışıyoruz. Şu an Maliye Bakanlığı'ndan ve diğer yöntemlerle personel temini yapılmış durumda. Muhtemelen inşaat bitiminde 300 personel ve 370 yatak ilave, bunun dışında teknik donanım bakımından da bir çok yeni cihazla hastanemiz hizmete girecektir" diye konuştu.

SOSYAL VE EKONOMİK KATKI

Onkoloji Hastanesi'nin devreye alınmasıyla, bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınması açısından da çok önemli katkısı olacağını ifade eden Yıldıran, kanser hastaları için bu bölgede bu kadar nitelikli bir hastanenin olmadığını, ilerde de bölgenin turizm yanında sağlıkta da ilerlemesi açısından önemli katkıları olacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!