Önce yumruklar sonra 'gülen yüz'

Güncelleme Tarihi:

Önce yumruklar sonra gülen yüz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 22:12

Yazarımız Ahmet Hakan’ın evinin önünde uğradığı saldırıya ilişkin davada, sanıkların olaydan hemen sonra birbirlerine gönderdikleri ‘gülen yüz’ mesajı ve karşılığında gelen ‘Ok’ yanıtı deliller arasına girdi.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi yazarlarından Ahmet Hakan’ın 01 Ekim 2015 gecesi saat 00.30 sıralarında evi önünde uğradığı saldırıya ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 60’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Uğur Adıyaman, Yahya Kemal Gezer, Nezih Özbirinci, Fuat Elmas, Soner Arık, Kamuran Ergin ve Ahmet Şengüler ile şikâyetçi Ahmet Hakan katılmadı.

‘TUTANAKLAR EKSİK’
Duruşmada Hakan’ın avukatları, dosyada delil olarak yer alan CD ve benzeri kayıtlar üzerinden uzman bilirkişi raporunu mahkemeye sundu. Raporda, Uğur Adıyaman’ın, 1 Ekim 2015 tarihinde, olaydan hemen sonra saat 00.40.19 ve 00.40.32’te Yahya Kemal Gezer’e cep telefonundan ‘gülen yüz’ içeren iki ayrı mesaj attığı, bu mesaja aynı gece saat 00.41.11’de ‘Ok (tamam)’ yanıtı aldığı yer aldı. Ahmet Hakan’ın avukatlarından Serdar Laçin, “Eksik olan ve emniyette bulunduğunu düşündüğümüz imaj kayıtları geldiğinde daha kapsamlı inceleme yaptıracağız. Mahkemenin de yaptırmasını talep ediyoruz” dedi.

‘BİLİRKİŞİ DEĞİL, UZMAN RAPORU’
Sanık Yahya Kemal Gezer’in avukatı Murat Özkan ise, “İddia edilen inceleme bilirkişi raporu değil, uzman raporudur. Mahkemenin bu şekilde değerlendirmesini talep ediyoruz” dedi. Hâkim, elde edilen elektronik verilere ilişkin işlem yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise tutanak düzenlenip düzenlenmediği, düzenlendi ise tutanakların bir örneğini isteyerek, duruşmayı erteledi.

HEPSİ DIŞARIDA
Ahmet Hakan’a saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı terör ve örgütlü suçlar soruşturma bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın, Ahmet Şengüler için 3 yıldan 12 yıl 4 aya,  diğer 6 şüpheli içinse 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapis istemişti. Tutuklu kaldığı süre, atılı suçun ceza miktarı gibi nedenlerle Ahmet Şengüler’in de tahliyesi ile davada tutuklu sanık kalmamıştı.

BAKMADAN GEÇME!