Önce tecavüz sonra cinayet

Güncelleme Tarihi:

Önce tecavüz sonra cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 01:00

Ankara’da Özel Toplu Taşıma Araçları’nın (ÖTA) bir gün arayla karıştığı iki olay büyük tepki topladı. Türkiye, bir ÖTA şoförünün kadın yolcusuna tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmasını konuşurken, başka bir ÖTA sürücüsü, yolcu kavgasına girdiği dolmuş sürücüsünü silahla vurarak öldürdü.

Haberin Devamı

Başkent’te dün Büyükşehir Belediyesi’nin denetiminde faaliyet gösteren ÖTA’ların karıştığı olaylar gündeme damgasını vurdu. Hürriyet’in yer verdiği, Etimesgut’ta 530 numaralı ÖTA şoförü İbrahim T.’nin bir yolcuya tecavüz ettiği haberi tüm Türkiye’yi sarstı. Tecavüz skandalının ardından sabah saatlerinde bu kez de bir ÖTA şoförü, yolcu alma tartışması yaşadığı bir dolmuş şoförünü tabancayla vurarak öldürdü. Aynı gün içinde önce tecavüz ardından da cinayete karışan ÖTA’ların denetimsizliği yeniden gündeme gelirken, sosyal medya kullanıcıları da yaşananlara büyük tepki gösterdi.
Hürriyet’in duyurduğu tecavüz olayı iddiaya göre 4 Ocak gecesi Etimesgut ilçesinde yaşandı. 530 numaralı beyaz renkli özel toplu taşıma aracı kullanan İbrahim T., özel bir okulda ingilizce öğretmenliği yapan S. adlı kadını GİMSA AVM’nin önünden aldı. Aracı boş bir araziye çeken T., kadına tecavüz etti. S.’nin polise başvurması üzerine gözaltına alınan İbrahim T. tutuklandı. Olayın ardından Hürriyet Ankara’ya konuşan Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, İbrahim T.’nin şoför olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Etimesgut Emniyet Müdürlüğü’nden arayarak, ‘plaka ve şahıs belli değil’ dediler. Durakta çalışan 15 aracın şoförünün fotoğraflarını gösterdik, kadın tespit edemedi. 

Haberin Devamı

ANAHTARI ALIP GÖTÜRÜYOR

Emniyet bize 1982. Sokak’a hangi araç girer diye sorduğunda araç takip sistemlerimizden inceledik. Bizim o güzergahta hattımız yok. Olayın yaşandığı aracın hattı 530 numara ancak güzergahı orası değil. Araçlarımızı gece park ettiğimiz ve yıkama yaptığımız Sincan Saraycık’ta bir durak var. Aracın esas şoförü servisini bitirdikten sonra temizliğini yapıp, mazotunu alarak aracı oraya park ediyor. Servisini 22.00’de bitirmiş. Olayda ismi geçen İ.T. isimli şahıs eski bir çalışanımız ancak şoför değil. Durağın olduğu yerde takılıyormuş sürekli. Bekçimiz İbrahim T.’nin aracı o saatlerde duraktan aldığını söyledi. Durakta park edilen yerde anahtarı alıyor, araca binip gidiyor. Bekçi aracın çıktığını değil, park alanına tekrar girdiğini görüyor. Biz İbrahim T.’yi elimizle teslim ettik. Kadının çelişkili ifadeleri var. T. ile bir ilişkisi olduğunu düşünüyoruz.

KAMERA VAR KAYIT YOK

Haberin Devamı

Araçta kamera var, canlı izleyebiliyoruz ancak kayıt yapmamış. Bu aracın harddiskinde de arıza var. Emniyet de baktı ancak bulamadı. O yüzden görüntü de yok. Herhangi bir sökülme olmamış. Yüz kızartıcı bir olay, biz bunu tasvip etmiyoruz. 5 bin kişi buradan ekmek yiyor, bir tane aklı dengesizin yaptığını tüm esnafa mâl etmeyelim.”

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Tecavüz haberinin ardından vatandaşlar, sosyal medya üzerinden olaya şöyle tepki gösterdi:
• Özgecan’dan sonra bir daha asla böyle birşey yaşanmaz sanıyordum ama görünen o ki yanılmışım.
• Sadece tecavüz ve gasp suçundan değil, ülkedeki, Ankara’daki kadınların otobüslere gönül rahatlığıyla binmesine de engel olduğundan “kamu güvenliğini tehlikeye sokmak” “toplumda huzursuzluk yaratmak” gibi birçok suçla da yargılanması gereken pislik.
• İleriki günlerde yine kadınları düşünen bir erkek çıkıp kadınların gerekmedikçe otobüse binmemesi gerektiğini söyleyecek.
• Korkunç bir olaydır ve bahsi geçen şoförün fotoğrafının yayınlanması gerekir ki serbest bırakılırsa tanıyalım utansın.
• Okurken midemin bulandığı olayı yaşayan insanlar var.

Haberin Devamı

YOLCU KAVGASI ÖLÜMLE BİTTİ

ÖTA ŞOFÖRÜ DOLMUŞÇUYU VURDU

Hürriyet’in ÖTA şoförü olduğu iddia edilen İbrahim T.’nin bir yolcu yolcuya araç içinde tecavüz ettiğine yönelik haberi konuşulurken dün ÖTA’lar bu kez de bir cinayete karıştı. Kazım Karabekir Caddesi’nde Çubuk-Ankara hattında çalışan ÖTA sürücüsü E.Ü. ile Pursaklar-Ankara güzergahında yolcu taşıyan dolmuş şoförü Muammer Arıcı (30) arasında yolcu alma meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine araçlarından inen 2 şoför kavga etmeye başladı. Yaşanan arbede sırasında E.Ü., Arıcı’ya tabancayla ateş açtı. Ağır yaralanan Arıcı, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaçan otobüs şoförü E.Ü, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘YASAĞA UYMADI’ İDDİASI

Toplu taşıma hizmeti veren E.Ü. isimli şoförün üstünde silah taşıması dikkat çekerken, Ankara’da hizmet veren 434 adet ÖTA hakkında özellikle terör olaylarının yaşandığı bir dönemde ‘yolcu ve araçların güvenliği kim sağlıyor’, ‘ÖTA’lar denetlenmiyor mu?’ sorularını akıllara getirdi. Öte yandan E.Ü.’nün kullandığı aracın güzegah başlangıç ve bitiş noktaları arasında yolcu almasının yasak olduğu, kavaganın Muammer Arıcı’nın, E.Ü.’yü kuralı ihlal ettiği konusunda uyarması nedeniyle çıktığı öğrenildi.

KAZA VE DARP OLAYLARI DA YAŞANDI

Eleştirilen ÖTA’lar daha önce de birçok kez Ankara’nın çeşitli noktalarında olaylara karıştı. 2015’in nisan ayında Eryaman’da ismi öğrenilemeyen ÖTA şoförü, kendisini solladıktan sonra AVM otoparkına giren 19 yaşındaki sürücü İsmail K.A.’yı ‘Niçin önümden geçtin’ diyerek darp etti. 2015’in eylül ayında ise Fatih-Kızılay seferini yapan ÖTA ile Ümitköy’den Sıhhiye’ye giden dolmuşun yolcu kapma yarışı kanlı bitti. Eskişehir Yolu’nda yolcu almak için durağa doğru ilerleyen dolmuş, aniden önüne giren ÖTA’ya arkadan çarptı. Kazada 7 yolcu yaralandı.

Haberin Devamı

ÖHO BAŞKANI SOYDAŞ: “AHLAKSIZCA VE ALÇAKÇA”

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, olaya tepki göstererek şunları kaydetti:
“Biz bu yanlışa karşı çıkıyoruz. Yaşanan gerçekten ahlaksızca ve alçakça bir olay. Olayın aydınlatılarak yapanların en ağır şekilde cezalandırılması en büyük beklentimizdir. Bahsedilen olay odamıza bağlı bir otobüste geçmemiştir. Bizler 200 adet mavi halk otobüsü olarak, 1981 yılından beri Ankara halkına hizmet etmekteyiz. ÖTA’lar ise 2008 yılında ihale edilerek çalışan araçlardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!