Onbaşılar'a ödül

Güncelleme Tarihi:

Onbaşılara ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 10:05

Onbaşılar'a ödül

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA)- ANADOLU Halk Mutfağı Derneği ve Konya Meram Belediyesince düzenlenen 'Ateşbaz-ı Veli Aşçı Dede Mutfak Kültürü Günleri'nde Onbaşılar Kebap'a ödül verildi.
Konya'da ki tarihi Tantavi Ambarı'nda düzenlenen törende Yedi Bölge Yedi Lezzet Noktası Ödülleri bölümünde Akdeniz Bölgesini temsilen Adana Onbaşılar Kebap'a tarihi misyonu yaşatan en iyi lezzet noktalarından olması nedeniyle ödüle layık görüldü. Adana Onbaşılar Kebap adına ödülü işletme sahibi Tayyar Zaimoğlu aldı. Ödül töreninin ardından bir değerlendirme yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Öncelikle burada ödül alan tüm işletme sahiplerini tebrik ediyorum. Biz arzu ediyoruz ki kültürümüz adına kimler çaba sarf ediyorsa hepsini ödüllendirelim. Ancak belirli kriterleri taşıyan firmalar seçildi. İnşallah seneye genişleyerek programımız devam edecek"dedi.
Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin ise "Anadolu'nun çok zengin bir mutfak kültürü var, her şehrin kendine göre ayrı lezzeti var, biz jüri olarak bütün bölgelerden çok sayıda kriterimizi taşıyan bir işletme seçerek ödüllendirmek istedik, burada seçilen işletmeler o bölgenin en önemli lezzet temsilcileri olmasına dikkat ettik"diye konuştu.
İşletmeci Tayyar Zaimoğlu ise şunları söyledi:
"Onbaşılar Kebap Adana'nın en eski markalarındandır, 1904 yılından beri tam 113 yıldır Adana kebabı ve kebap kültürünü en iyi şekilde temsil etmeye çalışmaktadır. Bu ödülü bugüne kadar bu ismi ayakta tutan tüm ustalarımız, şeflerimiz ve çalışanlarımız adına gururla alıyorum. Anadolu Halk Mutfağı Derneği, ülkemizde Türk Mutfağının gelişmesi için çok büyük çalışmalar yapıyor. Bu kapsamında ülkemizin köklü işletmelerine sahip çıkılması, ödüllendirilmesi sadece köklü işletmeleri değil yeni nesil işletmeler için de olumlu bir motivasyon olacaktır."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!