Omurilik pili ile 3 hasta ağrılarından kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Omurilik pili ile 3 hasta ağrılarından kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:07

Omurilik pili ile 3 hasta ağrılarından kurtuldu

Haberin Devamı

DİYARBAKIR, (DHA) - DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi Hastaneleri Ağrı Kliniği Bölümü tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk kez uygulanan Spinal Kord Stimülasyonu (omuriliğe pil takma) yöntemi ile 3 hastanın omuriliğine düşük voltajlı elektrik akımı verilerek ağrılarından kurtulmaları sağlandı.
Diyarbakır Surları'na çıkarken düşerek belden aşağısı felç olan ve 7 yıldan beri ağrı çeken Zeliha Karakaş (66) ile aynı durumdaki haszalar Şakire Karakoyun (67) ve Bediha Altekin'in (67)ameliyatları için Diyarbakır’a gelen Ankara Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi Ağrı Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Aşık ve DÜ Hastaneleri Ağrı Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haktan Karaman, operasyonla ilgili ortak açıklama yaptı. Dr. Karahan, Türkiye’de sayılı yapılan ve Güneydoğu Anadolu’da sadece Dicle Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ileri bir ağrı tedavisi tekniği olan 'omuriliğe pil takma' uygulaması ile hastaların omuriliğine kalıcı pil yerleştirdiklerini söyledi.
Ağrıların yüzde 90’nının tedavi edilebilir olduğunu belirten Ağrı Kliniği Öğretim Üyesi Doç Dr. Haktan Karaman, "Ağrı kliniğimiz bölgede sadece Dicle Üniversitesi Hastanelerinde bulunuyor ve 2003 yılından beri hizmet veriyor. Tıbbın son sistem, cihaz ve tedavi yöntemleriyle faaliyet gösteren ağrı kliniği bölgenin önemli bir açığını ortadan kaldırıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!