Ömer Çelik: Vize serbestesinde net tarih verilmezse geri kabul anlaşmasını kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz (2)

Güncelleme Tarihi:

Ömer Çelik: Vize serbestesinde net tarih verilmezse geri kabul anlaşmasını kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 15:08

Ömer Çelik: Vize serbestesinde net tarih verilmezse geri kabul anlaşmasını kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz (2)

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ. BAŞSAĞLIĞI VE TAZİYELERİMİZİ İLETİYORUZ"

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Büyük bir üzüntü duyuyoruz. Başsağlığı ve taziyelerimizi iletiyoruz. Bu konuda yalnız değilsiniz. Bir çok kez Türkiye hunharca terör saldırıları ile karşılaşmıştır. Bunun için üzgünüz. Almanya, Türkiye'yi terör ile mücadele konusunda hukuk ve demokrasi temelinde her türlü desteği vermeye hazırdır. Özellikle terör ile mücadele konusunda dayanışma içinde olmalıyız. Orantılı olunmalı, temel hakların da korunması gerekiyor. Zor bir kesit yaşanmıştır. Ülkede gelişmeler hangi yönde fikir edinmek istiyorum. İnsanların duygularının ne olduğunu duyup, öğrenmek istiyorum. Birbirimiz hakkında değil birlikte görüşelim.

"MÜLTECİLER KONUSUNDA TÜRKİYE'YE DESTEK VERMEK İSTİYORUZ"

Mülteci sorununa ilişkin Michael Roth, "Türkiye mülteci konusunda büyük çabalar ile 3 milyona yakın mülteciye kucak açmıştır. Bunun için minnettarız. Türkiye'ye bir partner olarak biz de aynı şekilde destek vermek istiyoruz. Her türlü imkandan faydalanmak istiyoruz. İkili ilişkilerimiz bağlamında ve AB tarafından da her türlü desteği vermeye hazırız. Mülteciler iyi imkanlara sahip olsunlar diye. Türkiye çok şey başardı" dedi.

"AB İLE KATILIM MÜZAKERESİNİN SÜRDÜRÜLMESİ BÜYÜK ÖNEME SAHİP"

Türkiye'nin AB sürecine ilişkin Michael Roth, "Ziyaretlerim sırasında, AB'ye girmek isteyenleri görüyorum. Hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz. AB ile katılım müzakeresinin sürdürülmesi büyük öneme sahip. Buna itiraz edenlere de ben bunu kabul etmiyorum. AB sürecinde, bağımsız adalet, basın ve ifade özgürlüğü … konularını içeriyor. Bu konuları görüşmek istiyoruz. Bunu dostça yapmak istiyoruz. Mülteci konusunda iyi bir işbirliği bulunmuyor. Anlaşmaya vardığımız konu ile ilgili her iki tarafın taahhütleri var. Bundan sonra bunu uygulamaya dökmeliyiz" diye konuştu.

"ÖYLE UMUYORUM Kİ, ALMANYA'NIN İNCİRLİK'TEKİ MEVCUDİYETİ DEVAM EDECEK"

Türkiye ile Almanya ilişkilerine ilişkin Michael Roth, "Ülkelerimiz arasındaki işbirliği sadece İncirlik ile kısıtlı değil. NATO ittifakı çerçevesinde işbirliğimiz sürmekte. Öyle umuyorum ki, önümüzdeki haftalarda Almanya'nın İncirlik'teki mevcudiyeti devam edecektir. Bu vesileyle de zaten görüşmeler halindeyiz. Federal Meclis milletvekilinin İncirlik'te orada bulunmuş olan Alman askerlerini ziyaret etmeleri konusu hakkında. Bu konu hakkında da görüşüyoruz. Son derece olumlu düşünüyorum iyi bir sonuç elde edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BUGÜN BİZ ORAYA MÜDAHALE ETMEK DURUMUNDA KALIYORUZ. MEŞRU MÜDAFAA HAKKIDIR"

Cerablus operasyonuna ilişkin Ömer Çelik, "Bugün biz oraya müdahale etmek durumunda kalıyoruz. Meşru müdafaa hakkıdır. Türkiye sınırlarını terör örgütleri kontrol edemez. Keşke uçuşa yasak bölge oluşsaydı. Önerimiz dikkate alınsaydı, bugün ki sorunlar oluşmazdı. DAEŞ, bizim ve küresel güvenliğe tehdit oluşturuyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!