Olmert’le saldırıyı görüştün mü

Güncelleme Tarihi:

Olmert’le saldırıyı görüştün mü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

İsrail'in Gazze saldırısına Meclis’te tepkiler sürerken, MHP yönetimi, olaydan birkaç gün önce Ankara’da İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile görüşen Başbakan Erdoğan’a "Saldırıyı biliyor muydunuz?" sorusunu yöneltti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis’teki basın toplantısında, "Başbakan Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından istifa etsin" görüşünü savundu. Vural, şunları söyledi: "Olmert’in ziyareti sırasında bu saldırılarla ilgili bir görüşme oldu mu? Türkiye’nin buna alet edilip edilmediğini Başbakan açıklamalıdır. Hükümet, Meclis’ten çıkarılan kararla Lübnan’a asker gönderdi. İsrail’in Lübnan sınırı güvence altına alındıktan sonra Gazze’ye yapılan saldırıya zemin mi hazırlanmıştır? Attığımız adımlar buraya mı varmıştır?"

AKP: Bunlar komplo teorisi

Vural’ın ardından Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Nursuna Memecan ile Yönetim Kurulu üyesi AKP’li Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısı düzenledi. Memecan, "Tabii ki Türkiye bilmiyordu. Böyle bir saldırının Türkiye’nin onayıyla yapılacağı aklımıza bile gelmez ve gelmemeli" dedi. Çavuşoğlu da "Böyle komplo teorileri kurmak ve bunları anlatmak son derece yanlıştır" görüşünü savundu. Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu’ndan istifalar dün de sürdü. Grupta MHP’li milletvekili kalmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!