'Ölmek istemiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Ölmek istemiyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 23:46

KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönebilmek için açlık grevi başlatan ve haklarında ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla dava açılan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılanmasına dün Sincan Cezaevi’ndeki mahkemede devam edildi.

Haberin Devamı

Bir önceki duruşmada ev hapsi kararıyla tahliye edilen tutuksuz sanık Özakça, izleyicilerin alkışları eşliğinde duruşma salonuna tekerlekli sandalye ile getirildi. Numune Hastanesi’nde mahkûm koğuşundaki Gülmen SEGBİS sistemi ile bağlandı. Açlık grevinin etkisiyle Gülmen’in bazı sözleri unuttuğu gözlenirken zaman zaman konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Mahkemeye getirilmediği için ‘savunma yapmayacağını’ ifade eden Gülmen, örgüt talimatıyla açlık grevi yaptığı iddiasını yalanlayarak “254 gün değil talimatla zorlamayla bir gün aç kalmam” dedi.

TAŞ DUYDU İKTİDAR DUYMADI
Haksız yere atıldığı işine geri dönmek için açlık grevi yaptığını tekrarlayan Gülmen, “Ben kendi işimi istiyorum. Taş duydu, beton duydu, üzerine bastığımız asfalt duydu ama iktidar bizi duymadı. Ondan sonra biz açlık grevi kararı aldık. Ölmek istemiyorum” dedi. Savcı esasa ilişkin mütalaasını sundu. Mütalaada Özakça için “örgüte yardım” suçundan, Gülmen hakkında ise “örgüt üyeliği” suçlamasından ceza istendi. Mahkeme, Gülmen’in tahliye talebini “kuvvetli suç şüphesi” gerekçesiyle reddetti.

BAKMADAN GEÇME!