Olmaz böyle şey

Güncelleme Tarihi:

Olmaz böyle şey
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 23:41

Canları fena yanan İzmir temsilcileri, Kulüpler Birliği’nin önerisiyle şike ve teşviğe bir kereye mahsus küme düşürme yerine para ve puan silme cezası verilmesi yönünde karar alınması halinde UEFA’ya kadar gidecek.

Haberin Devamı

FUTBOL Federasyonu’nun haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanacak yaptırımların değişip değişmemesini karara bağlamak üzere 26 Ocak’ta olağanüstü genel kurula gitme kararı vermesi, şike operasyonunun sonucunu dört gözle bekleyen Bucaspor ve Altay’ı bir kez daha ayağa kaldırdı. Geçen sezon Süper Lig’den düşen Bucaspor ile tarihinde ilk kez 2. Lig’e inen Altay, Kulüpler Birliği’nin önerisiyle genel kurulda şike ve teşviğe bir kereye mahsus küme düşürme yerine para ve puan silme cezası verilmesi yönünde karar alınması halinde UEFA’ya kadar gidecek.

MUHALEFET ŞERHİ KOYARIZ

Bucaspor Hukuk Kurulu Başkanı Emin Özmen, olağanüstü genel kurulda alınacak her karara kulüp olarak muhalefet şerhi koymaya hakları olduğunu belirterek, “Kongreden sonra bir ay içinde mahkemeye başvurup kararı dava konusu edebiliriz. Etik Kurulu’nun raporunu da inceledik. Bucaspor’un mağdur duruma düşmesine neden oldukları iddia edilen Sivasspor ve Fenerbahçe’ye tazminat davası açma hakkımız da var. Hukuken bu hamleleri yaptıktan sonra, Türk adaletine güvenmekten başka çaremiz yok” dedi.

Haberin Devamı

10 YIL GERİYE GİDER

Şike yaptığı, teşvik primi verdiği veya teşebbüs ettiği iddia edilen kulüplerle ilgili kararı TFF’nin genel kurula taşımasını da eleştiren Özmen, “Bu olayın mağdur taraflarının olduğunu unutup, tamamen işlendiği iddia edilen suçun faillerini korumaya yönelik bir karar kamu vicdanını yaralar. Eğer 26 Ocak’taki genel kurulda ‘Küme düşme kalksın’ kararı benimsenirse, Türk futbolu 10 yıl geriye gider. Kısa vadede yayıncı kuruluşu kurtaracak gibi görünen bu hareket, uzun vadede Türkiye’yi ‘şaibeli futbol ülkesi’ haline getirir” ifadelerini kullandı.

DELEGE SAYILARI FAZLA

Altay Hukuk Kurulu Başkanı Namık Kemal Marmara ise mağdur olan her kulübün gerekirse UEFA’ya giderek konuyu takip etmesi gerektiğini söyledi. Marmara şöyle konuştu: “Şikeyi şahıslar yaptı, kulüpler ceza almasın söylemi hukuken saçma. TFF’nin şike yapmak, teşvik primi vermek veya teşebbüs etmek suçuna ne ceza verileceğini soracağı genel kurulda suçlanan kulüplerin de oy hakkı olacak. Onların delege sayıları, mağdurlardan fazla. Bu olaya UEFA’nın da sıcak baktığını hiç sanmıyorum. Mağduriyetimizin süreceği bir karar çıkarsa, ulusal-uluslararası tüm yolları kullanırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!