Olimpiyat için konaklama tesisleri hazır

Güncelleme Tarihi:

Olimpiyat için konaklama tesisleri hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 14:53

Olimpiyat için konaklama tesisleri hazır

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - KARADENİZ Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları için otellerde rezervasyonların yapılmaya başladığını ve gecelik konaklama ücretlerinin de belli olduğunu söyledi.
Samsun'da 18 Temmuz'da görkemli bir törenle açılışı yapılacak ve 30 Temmuz'a kadar devam edecek olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, nedeniyle kentteki otel ve motel işletmelerinde de hareketlilik yaşandığı belirtildi. Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Toktaş, otellerde rezervasyonların yapılmaya başladığını ve gecelik konaklama ücretlerinin de belli olduğunu söyledi.  
Dünyanın en büyük 3’üncü organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın hem heyecanını hem de gururunu yaşadıklarını söyleyen Toktaş, "23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili çalışmalarımız yaklaşık bir yıldır devam ediyor. Birçok tesisimiz hem fiziki hem de alt yapı olarak hazır. Oyunlara sayılı günler kala otellere de ülkelerden rezervasyonlar için  talepler gelmeye başladı. Şuan gelecek olan en büyük heyet olarak Almanya için rezervasyonumuz kesinleşti. Amerika, Rusya, Uzak Doğu ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen misafirlerimiz ise otelleri gezip ön taleplerini alıyor, fiyat teklifi topluyorlar. Şu anda toplam 5 otelimiz 12 ülkeden rezervasyon almış durumda. Birkaç hafta içerisinde de istediğimiz nihai sonuca ulaşmış olacağız" dedi.
Toktaş, gelecek olan misafirlere daha iyi hizmet edebilmek ve sağlıklı iletişim kurabilmek için personelin de işaret dili öğrendiklerini dile getirerek "Bu konuda zaten otellerimiz fazlasıyla hassasiyet gösteriyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi içerisinde Olimpiyat Köyü kuruldu ve kapasitesi 3 bin 400 ile 4 bin civarı olacak. Olimpiyat Köyü’nde sadece sporcularımız kalabilecek. Kesin olmamakla beraber 3 bine yakın sporcunun köyden faydalanmak üzere ön rezervasyon yaptırdığını biliyoruz.Olimpiyat Köyü’nden ayrı otellerimizde ise 3 bine yakın yatak kapasitemiz olacak. Bunun için konaklama anlamında herhangi bir problem de yaşanmayacak.Yani şehre gelen sporcularımız, aileler ve basın mensupları dışarıda kalmayacak" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!