Ölen oğlunu bisiklet turu ile anıyor

Güncelleme Tarihi:

Ölen oğlunu bisiklet turu ile anıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2017 10:32

Ölen oğlunu bisiklet turu ile anıyor

Haberin Devamı

ANTALYA'da yaşayan emekli 64 yaşındaki Coşkun Ortaçakıroğlu, 6 yıl önce kemik kanseri nedeniyle kaybettiği oğlunun anısını yaşatmak için bisikletiyle çıktığı Türkiye turunda, Manisa'nın Salihli ilçesine geldi.

Oğlu Cem Ortaçakıroğlu'nu kemik kanseri tanısıyla henüz 20 yaşında iken, 6 yıl önce kaybeden Coşkun Ortaçakıroğlu, anısını yaşatmak için Antalya'dan bisiklet turuna çıktı. Son olarak Salihli'ye gelen ve ilçenin tarihi, turistik bölgelerini gezen baba Coşkun Ortaçakıroğlu, bisiklet turu kapsamında 20 ili gezmeyi hedeflediğini anlattı. Ortaçakıroğlu, "Oğlum Cem'i, bundan 6 yıl önce henüz 20 yaşında iken kemik kanseri hastalığından kaybettim. Bunun üzerine oğlumun anısını yaşatmaya karar verdim. Bu doğrultuda bir güzergah belirledim ve 64 gün sürecek olan bisiklet turuna çıktım. Şuana kadar 3 bin 300 kilometre yol yaptım. Belkahve, İzmir, Aydın ve Denizli ile birlikte bisiklet turum sona erecek. 300 kilometre daha yol yapacağım. Gittiğim yerlerde geceleri benzin istasyonlarında yanımda getirdiğim çadırımda konaklıyorum. Yollar ve hava şartlarının durumuna göre günlük ortalama 50 ile 155 kilometre arasında yol yapıyorum" dedi.

Salihli Turizm Derneği eski Başkanı Mustafa Uçar'ın eşlik ettiği Coşkun Ortaçakıroğlu, ilçenin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi aldıktan sonra İzmir'e doğru yoluna devam etti.

Ekrem ÇAĞLAR /SALİHLİ (Manisa), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!