Oldu bitti maşallah anayasası istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Oldu bitti maşallah anayasası istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 00:00

TBMM Başkanı Çiçek anayasa için gençlerin ve kadınların görüşünü istediklerini belirtti. Çiçek “Anayasa yazacak olsaydık çok değerli komisyon üyelerimiz var, onların arkasında uzmanlar var, onlarla Ankara’da oturur bu işleri yapardık. Sonunda, oldu bitti maşallah bir anayasa yapmış olurduk. Ama biz böyle yapmadık” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İlk defa halkın katılımıyla, halkın istekleri doğrultusunda yeni bir anayasayı yapabilmeliyiz”  dedi. Çiçek, Samsun Atatürk Spor Salonu’nda “Anayasa Ulusal Gençlik  Toplantısı” başlığıyla düzenlenen, Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı geniş katılımlı “Türkiye  Konuşuyor” toplantılarının sekizincisine katıldı.  Yeni anayasa yapılırken, en büyük stratejik değer olan gençlerin ve  kadınların katılımını ve görüşünü özellikle istirham ettiğini vurgulayan Çiçek, şöyle dedi:

300 bin genç ve çocuk

 “Bir hesap yaptım, sadece Samsun ilimizde ilk ve orta öğretim ile üniversitede okuyan genç ve çocuklarımızın sayısı 300 binden fazla. Bu, Türkiye için ne kadar büyük bir değer, ne kadar büyük bir imkan. Genç nüfusun ülkenin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu, yaşlı toplumların yaşadığı sıkıntılardan biz biliriz. Onun için gençlerin mutlaka bu anayasada sözü olmalı, talepleri olmalı, talimatları olmalı ve yapılacak anayasaya da sahip çıkmalı ki bu anayasa  yapıldıktan sonra yeniden tartışmalara, ileri geri konuşmalara başlamayalım, yolumuza devam edelim.”
Gençlere seslenen Çiçek, “Bizim sizden istediğimiz, hiçbir endişeye  kapılmaksızın, anayasanın çerçevesini çizecek sorulara cevap vermenizdir. Biz  bunları önemsiyoruz. Ne istiyorsanız onu öğrenmek için buradayız. Sizin adınıza  biz konuşmak yerine siz konuşun” dedi. Çiçek, şöyle devam etti: “Çünkü biz anayasa yapıyoruz. Anayasa yazacak olsaydık çok değerli  komisyon üyelerimiz var, onların arkasında teknisyenler, uzmanlar var, onlarla  Ankara’da oturur bu işleri yapardık. Sonra da bir anket sorusu gibi ‘evet mi  hayır mı’ diye karşınıza getirirdik. Sonunda, oldu bitti maşallah bir anayasa  yapmış olurduk. Ama biz böyle yapmadık. Böyle yapılan anayasalardan şikayet  ettiğimizi herkes söylüyor. Bu defa doğru yöntem seçtik, doğru bir başlangıç  yaptık. Bir başka ifadeyle gömleğin ilk düğmesini doğru ilikledik. Şimdi sizlerle  beraber diğer düğmeleri birlikte ilikleyip inşallah bu yılın sonunda milletimize  yepyeni bir anayasa armağan etmek üzere yollara düştük.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!