Okuyarak birinci oldular

Güncelleme Tarihi:

Okuyarak birinci oldular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2017 16:04

Okuyarak birinci oldular

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrenciler arasında düzenlenen kitap okuma yarışmasında iki öğrenci çeşitli dereceler aldı.
Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde 13 ilçeden, 39 öğrencinin katıldığı kitap okuma yarışmasında Erdemli Ertuğrul Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/A sınıfı Makine Teknolojisi Bölümü öğrencisi Selamettin Usta il 1'ncisi, olurken, 12/A Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencisi Gurbet Kurt ise il 3'ncüsü oldu.
Dereceye giren öğrencileri tebrik eden Okul Müdürü Mustafa Tat "Okul olarak kültürel ve sportif faaliyetleri önemsiyoruz. Öğrencilerimizin bu faaliyetlere katılmalarını teşvik ediyoruz. Okulumuz, kazandığı başarılarla hem ilçemizde hem de ilçe dışında adından söz ettirmeye devam edecektir. Amacımız, öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve geleceğe daha iyi hazırlamaktır. Öğrencilerimizi ve emeği geçen değerli öğretmenimizi tebrik ediyorum" dedi.
İl birincisi olan Selamettin Usta ise, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, "Bu yarışma bana çok şey kattı. Okulumuzu ve Erdemli'yi burada temsil ederek il birincisi olmak beni son derece mutlu etti" diye konuştu. İl 3'ncüsü olan Gurbet Kurt ise, şunları söyledi:
"Biz bu kitapları sadece okumadık, aynı zamanda yaşadık. Kitap okumak sadece okumak değil aynı zamanda okuduğun faydalı bilgileri hayatına uygulamaktır. Okuduğum kitaplardan başarının yollarıyla ilgili yeni yöntemler öğrendim. Bu yarışmaya katılan bütün öğrencilere ve yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum."
Öğrencileri yarışmaya hazırlayan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ramazan Özkan Adaman ise, öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaz tatili boyunca söylediğimiz kitapları okuyup okulda ve ilçede dereceye girdiler. İlde yapılacak yarışmadan da derece bekliyordum. Ancak iki öğrencimizin de ilde dereceye girmesi bize çifte mutluluk yaşattı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!