Okulun son haftası yoklama alınır mı?

Güncelleme Tarihi:

Okulun son haftası yoklama alınır mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 12:04

Son hafta yoklama alınır mı sorusu, 2017 yılında da eğitim gündemindeki yerini aldı. Uzun bir maratonun ardından yarı yıl tatiline girmeye hazırlanan milyonlarca öğrenci, karne alacağı günü beklemeye başladı. Peki, okulun son haftası yoklama alınır mı? İşte detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Okulun son haftası yoklama alınır mı sorusu, 2017'nin ilk günlerinde yazılı ve sözlü sınavlarını tamamlayan öğrencilerin merakla araştırdığı konular arasındaki önemini koruyor. Son hafta yoklama alınır mı sorusuna alacakları cevap ile son haftayı farklı değerlendirme konusunda girişimlerde bulunacak olan öğrenciler, karne günü öncesi ufak bir tatil yapmak istiyor. İşte, merakla araştırılan son hafta yoklama alınır mı sorusunun cevabı

OKULUN SON HAFTASI YOKLAMA ALINIR MI?

Okulun son haftası yoklama alınıp alınmayacağı konusunda detayları merak eden on binlerce öğrenci, ders programının tamamlanması ve karne basım işlemlerine başlanılması nedeniyle okula gidip gitmemenin kararsızlığını yaşıyor. 

İlk dönemin son haftasında karnelerin yanında verilecek başarı belgeleri kadar merak edilen bu durum, öğrenciler kadar velileri de yakından ilgilendiriyor. Havaların soğuması nedeniyle evlatlarının dışarı çıkmasını istemeyen yüz binlerce vatandaş, son hafta yoklamasının önemini sorguluyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor.

Normal şartlar altında, okulun son haftasının pazartesi ve salı günleri tamamlanan ders programı, karne basım işlemlerinin hızlanması sebebiyle çarşamba ve perşembe günleri boş geçmektedir. Dolayısıyla çarşamba günü itibariyle yoklama alınma işlemi gerçekleşmeyebilir. Fakat, bu konu hakkında en detaylı bilgi okul yönetimi tarafından verilecektir. 

Haberin Devamı

SOSYAL AKTİVİTEYE ZAMAN AYIRIN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, karnedeki notların öğrencilerin değil, geçen dönem gösterilen performansın değerlendirmesi olduğunu belirtti.

Güngör, AA muhabirine, cuma günü başlayacak sömestir tatiliyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Tatilin, yoğun ve verimli geçen dönemin ardından, dinlenme ve eğlenme açısından çok değerli bir süre olduğuna değinen Güngör, ara tatilin ayrıca ikinci dönem için planlanan hedefler üzerine düşünmek için bir fırsat olduğunu vurguladı. 

"Karnedeki notlar öğrencilerin değil, geçen dönem içerisinde gösterilen performansın değerlendirmesidir." ifadesini kullanan Güngör, bu değerlendirmenin, gelecek dönemdeki çalışmalara ışık tutacağına işaret etti. 

Haberin Devamı

Güngör, öğrencilere "Tatil süresince dinlenme ve eğlenme kadar sosyal etkinliklere de zaman ayırmanız, hem eğlenmeye hem de öğrenmeye imkan sağlayacaktır." dedi. 

Anne babalara da tavsiyelerde bulunan Güngör, şunları kaydetti: 

"Tatil, aile üyelerinin dönem boyunca fırsat bulamadıkları birçok şeyi paylaşabilmesi ve özellikle çocuklarınızla her zamankinden daha fazla vakit geçirmeniz açısından kıymetlidir. Bu zaman dilimini, birlikte planlanan kitap okuma saatleri, kültürel etkinlikler, sportif faaliyetler ve akraba ziyaretleriyle değerlendirerek, çocuklarınızın sosyalleşmesine, toplum içinde var olabilme çabalarına katkıda bulunabilirsiniz." 

BAKMADAN GEÇME!