Okullara trafik bayrağı verilecek

Güncelleme Tarihi:

Okullara trafik bayrağı verilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 00:00

Öğrencilerde trafik duyarlılığını küçük yaştan itibaren artırmak isteyen Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda “Trafik Okulu Bayrağı” ve “Trafik Okulu Sertifikası” uygulaması başlatıyor.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, trafik eğitimi konusunda duyarlılık gösteren ilköğretim okullarını tespit ederek, “Trafik Bayrağı” ve “Trafik Okulu Sertifikası” ile ödüllendirecek.

Trafik Okulu Projesi
İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er imzasıyla valiliklere “Trafik Okulu Projesi” konulu yazı gönderildi. Yazıda, “Öğrencilerde güvenli trafik bilinci oluşturulması, trafik kurallarına duyarlı, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirilmesi, okulların güvenli trafik eğitimi açısından belirli ölçütler esas alınarak değerlendirilmesi, okullarda güvenli trafik eğitiminin teşvik edilmesi ve bu konuda okullar arasında rekabet oluşturulması” amacıyla geçen yıl “Trafik Okulu Projesi”nin uygulamaya konulduğu kaydedildi.

Okullar nasıl değerlendirilecek

DEĞERLENDİRME formuna göre, okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önünde “okul geçidi görevlilerinin” bulunup bulunmadığı, nöbetçi öğretmenlerin öğrencilerin geliş ve gidişlerini kontrol edip etmedikleri, okulda öğrencilerin görebileceği yerlere en az beş farklı konuda trafikle ilgili afiş asılıp asılmadığı ve bu konuda bilgilendirme köşeleri, trafik işaretleri, panolar bulunup bulunmadığı, öğrencilerin görebilecekleri şekilde acil yardım telefon numaraları olup olmadığı gibi ölçütler baz alınacak. Okul yönetiminin görev ve sorumlulukları da değerlendirmeye tabi tutulacak. Okul yönetiminin okul içi ve çevresinde daha güvenlik bir trafik ortamı oluşturmak için ilgili kurum ve kuruluşlarla eyleme dönüşmüş planları olup olmadığı,okul koridorlarına veya sınıflara ilk yardım dolapları konulup konulmadığı konularına bakılacak. Okullara verilecek bayrak ve sertifikalar, 2 yıl süreyle geçerli olacak.

İlk yardım senaryoları

Haberin Devamı

ÇOCUK trafik eğitim parklarının kullanılıp kullanılmadığı, trafik konusunda sınıflar arası bilgi yarışmaları düzenlenip düzenlenmediği, trafik kazalarıyla ilgili ilk yardım senaryoları yazılarak oynanıp oynanmadığı, trafik kulübünce etkinlikleri düzenlenip düzenlenmediği gibi konular da değerlendirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!