Okullara briç oyunu önerisi

Güncelleme Tarihi:

Okullara briç oyunu önerisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 10:56

Uluslararası briç hakemi Osman Rahmi İyilikçi briçin zeka oyunu olduğunu belirterek, "Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli" dedi.

Haberin Devamı

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde düzenlenen 7'nci Palamut Briç Turnuvası'nda 300 sporcu dereceye girebilmek yarıştı. İki gün sürecek turnuva kapsamında 75 masada sporcular briç oynadı. 3 hakem görev yaparken, çiftler dereceye girebilmek için oynadı. Turnuvada Uluslararası briç hakemi olan Osman Rahmi İyilikçi okullarda briçin oynanması gerektiğini anlatarak şöyle konuştu:
"Briç mantık, dikkat, konsantrasyon gerektiren bir oyun. Bunlardan birinin eksik olması kaybettirir. Aileler çocukları satranç oynamaya yönlendiriyor. Aileler briçi kağıtla oynandığı için kumar olarak algılıyor. Halbuki öyle değil, briç zeka oyunu. Satranç nasıl okullar da öğretiliyorsa, briç de okullara girmeli. Aileler çocuklarını briç oynamaya yönlendirmeli. Briç kumar oyunu değil, yanlış bir izlenim var."
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise turnuvayı uluslararası boyuta taşımak istediklerini açıkladı. Albayrak, "Her yıl katılım daha fazla oluyor. Bu da bizi turnuvayı uluslararası boyuta taşımaya yönlendiriyor. Önümüzdeki yıl yurt dışından sporcular davet edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!