Okulda deprem richter: 6.4!

Güncelleme Tarihi:

Okulda deprem richter: 6.4
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2006 00:00

Aslında tüm bu olaylar, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, Ankara Arama Kurtarma Birliği’nin Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdiği deprem tatbikatının senaryosu. Gerçek olan ise, bin 200 öğrencinin verilen alarm ile okullarını büyüklere taş çıkartan bir olgunlukla boşaltmaları.

Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara Arama Kurtarma Birliği, Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu’nda bir depem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. Uzmanlar, ilk önce sınıfları tek tek gezerek, öğrencilere bir deprem anında okul binasını hangi düzen içinde terk etmeleri gerektiğini anlattılar.

REKOR SÜRE

Ön eğitim ve bilgilendirmenin ardından, okulun sirenleri çalmaya başladı. Yaklaşık bin 200 öğrenci, sınıflarının konumuna göre okul binasını farklı kapılardan terk ettiler. Terk süresi olan 2 dakika 7 saniye ise sivil savunma uzmanlarınca bir rekor olarak nitelendirildi.

Tatbikatta oluşturulan senaryoya göre, meydana gelen deprem Türkiye Noterler Birliği İlköğretim Okulu’nun ikinci katını yıktı. Ancak 3. katta mahsur kalan öğrenciler oldu. Mahsur kalan öğrenciler, Sivil Savunma Ankara Arama ve Kurtarma Birliği’nin başarılı operasyonu ile kurtarıldı.

ALP İSLAM ’SÜPERMEN’ OLDU

Sivil savunma ekiplerinin 3. katı ’kendinden frenli nuberatör’ sistemi ile 3. katta mahsur kalan öğrencileri camdan aşağıya indirmesi sırasında en çok alkışı, 7-C sınıf öğrencisi Alp İslam aldı. Binanın en üst katından ’havalanan’ Alp İslam, bir elini ileri uzatıp, bir ayağını geri çekerek yere ’Süpermen’ figürü ile indi. Öğrenci ve öğretmenlerin büyük
/images/100/0x0/55ea1aecf018fbb8f86b8c1d
takdirini kazanan bir diğer olay ise kız öğrencilerin cesareti oldu. 3. katın penceresinden 4-C’den Atahan, 5-C’den Tunahan, 7-B’den Gözde, Özge ve Alperen ile 7-C’den Gözde indirildi.

EN YARAMAZI EN USLUSUYDU

TÜRKİYE Noterler Birliği’nin yaramaz sınıflarından 2-A ise tatbikat sırasında okulun en uslu sınıfları arasında yer aldı. 2-A öğrencileri, alarm borusu öter ötmez tek sıra haline girip, hiç yaramazlık yapmadan öğretmenlerinin eşliğinde okulu terk ettiler. Sivil savunma uzmanları, okulun bütün öğrencilerine ’başarılı işbirliklerinden’ ötürü teşekkür ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!