Okul müdürlerine ödül

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürlerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 18:15

Okul müdürlerine ödül

Haberin Devamı

ADANA'da okulların fiziki şartları ve eğitim niteliğinin artmasına yönelik Okul Tabanlı Değerlendirme Akredite ve Kalite Sistemi 'ODAK Projesi'nde başarılı okul müdürlerine kalite beratları verildi.
Seyhan İlçesi Şehit Yunus Uğur Ortaokulu'nda düzenlenen ödül törenine Vali Mahmut Demirtaş, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve okul müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yaptığı konuşmada 3 yıldır sürdürdükleri projede ildeki eğitim niteliğinin ölçülebilir bir çok alanda arttığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.
Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında şu değerlendirmeyi yaptı: "Adana'da göreve başladığımda önem verdiğim en öncelikli konu eğitim olmuştur. Bu amaçla, Adana'da eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak ve eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kaydettik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha nezih ortamlarda okuyabilmelerini sağlamak amacıyla, eğitim yatırımlarımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu gayret ve çalışmalarımız sonucunda, önemli bir aşama kaydettiğimizi düşünüyorum."
Vali Demirtaş, okul müdürlerine de seslenerek şunları kaydetti:
"Okul müdürleri alan bilgilerinin yanı sıra, ahlaki davranışlarıyla izleyenlere örnek olmalı, güven ortamı oluşturmalı, etkili iletişim kurmalı, öğretmenleri karar alma sürecine katmalı ve takım oluşturmalıdır. Çağdaş okul yöneticisi, okulu için bir vizyona sahip olmalıdır. Eğitimde hedeflenen amaçların gerçekleştirilmesi, okulun en iyi şekilde yönetilmesine bağlıdır. Sizler eğitim alanında bir şehrin kaderini, dolayısı ile geleceğini belirleyen insanlarsınız."
BOZULMASIN, KIRILMASIN DİYE..
Okullardaki harcamalar konusuna da değinen Vali Demirtaş, şöyle devam etti: "Okul müdürleri, harcamalarında acil olanla lüks olanı birbirinden ayırmalı, acil işler dururken lükse kaçmamalıdır. Bozulmasın, kırılmasın, eskimesin diye kapalı tutmak, kullanımına engel olmak akıl alır bir durum değildir, iyi bir yöneticiye asla yakışmayacak bir davranıştır, ama zaman zaman rastladığımız bir tutumdur.."

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, başarılı okul müdürlerine kalite beratlarını verdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!