Okul güvenliği konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Okul güvenliği konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 13:04

Okul güvenliği konuşuldu

Haberin Devamı

SORGUN (Yozgat), (DHA)- SORGUN'da 2017-2018 eğitim öğretim yılı nedeniyle 'Okul Güvenliği' toplantısı, Öğretmenevi'nde Kaymakam Mustafa Altınpınar başkanlığında gerçekleştirildi. Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sapmaz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, belediye başkanları, okul müdürleri, muhtarlar ve servis sürücülerinin katıldığı toplantıda, eğitim döneminde okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik konular ele alındı.
Kaymakam Mustafa Altınpınar, bu tür toplantıların sonucunda birçok soruna çözüm bulunduğunu, hatta toplantının yapılmasının bile sorunları yarı yarıya çözdüğüne dikkat çekti. Kaymakam Altınpınar, "18 Eylül Pazartesi günü okullarımız yeni öğretim yılına başlayacaklardır. İlçemizde 16 binden fazla öğrenci ders başı yapacak. Ülkemizin geleceği olan bu çocuklar ve gençler, 2017-2018 eğitim öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirebilmesini temin etmek amacıyla, bu toplantıyı düzenledik" dedi.
Kaymakam Altınpınar, eğitim öğretim yılında planlamalar yapılırken kış saati uygulamasına geçilmeyeceğinin de göz önünde bulundurulacağını ifade etti. Altınpınar, "İllerimizin özellikleri dikkate alınacak, gerek taşımalı sistemle, gerekse özel öğrenci servisleriyle taşınan öğrencilerin gün aydınlanmadan yola çıkmalarına müsaade edilmeyecektir. Bunun için öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla yararlanmalarını temin edecek şekilde ders başlangıcının belirlenmesi ve planlamaların önceden yapılması gerekmektedir" diye konuştu. 
Daha sonra, geçtiğimiz yıllarda yaşanılan sorunlar, alınan önlemlerin etkinliği konuşuldu, yeni öğretim yılında alınması gereken tedbirler gözden geçirildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!