Okul duvarlarını tuvale çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Okul duvarlarını tuvale çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2018 08:56

Okul duvarlarını tuvale çevirdiler

Haberin Devamı

MUĞLA'da bir ortaokulun bahçe duvarları öğretmenler, öğrenciler ile velilerin katıldığı çalışmayla birbirinden güzel resimlerle renklendi.

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'deki Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu tarafından örnek bir çalışmaya imza atıldı. Okul yönetimi, 830 öğrencinin teknik bilgilerini geliştirmenin yanı sıra sanatı gündelik yaşamlarının içine katmasını sağlamak amacıyla 'Rengarenk' isimli proje başlattı. Proje kapsamında öğretmenler, öğrenciler ile veliler tarafından okulun 300 metrekarelik duvarlarına çevre, dostluk, hayvan sevgisi ve spor temalarını içeren resimler çizildi.

Duvarlara görsel bir zenginlik kattıklarını belirten Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu Müdürü Savaş Sinan Koca, "Farklı yüzeyler üzerine yapılan çalışmalar, öğrencilerin teknik bilgilerini geliştirmenin yanı sıra sanatı gündelik yaşamlarının içine katması nedeniyle oldukça önemlidir. Yaşam alanlarından biri olan okullar; duvarları, çevresi, oyun ve spor alanlarıyla bir bütündür. Evlatlarımızın günün büyük bir bölümünü geçirdikleri okullar, sadece ders çalışmak için değil, aynı zamanda hayal güçlerini geliştiren sanatsal faaliyetlerini sürdürdükleri en önemli sosyal alanlardır. Okul duvarlarımızı, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini umduğumuz, spor, dostluk, hayvan sevgisi çevreye farkındalık temalarıyla renklendirmek istedik. Velilerimiz ve görsel sanatlar öğretmenlerimizin de katkısıyla okul bahçemizi öğrencilerin daha keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak renkli bir ortam haline dönüştürmeyi amaçladık. Her metre karesine verdiğimiz emek, öğrencilerimizin duyarlılığı sayesinde uzun yıllar duvarlarımızda görsel zenginlik olarak kalacaktır" dedi.

Hayata geçirdikleri çalışmaları da anlatan Müdür Koca, "Fen laboratuvarımızı, 230 öğrenci sıramızı, 1700 metrekarelik okul bahçemizin betonunu, basket potalarını tamamen yeniledik. Zeka oyunları koridoru yaptık. Kafeterya tarzı bir kütüphane oluşturduk. Öğretmenler odamızı değiştirdik. Etüt ve test çözme salonu yaptık. Genel veli toplantıları düzenliyoruz. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz veliler ile öğrencilerimizden gelen talepleri dikkate alıyorlar. Kendilerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!