Ökten: Darbelere, cadı avcılığına, OHAL ve KHK'lere karşıyız

Güncelleme Tarihi:

Ökten: Darbelere, cadı avcılığına, OHAL ve KHKlere karşıyız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 10:42

Ökten: Darbelere, cadı avcılığına, OHAL ve KHK'lere karşıyız

Haberin Devamı

ADANA Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, ülkedeki güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Adana Tabip Odası 15 Temmuz darbesine şiddetle karşı çıkmış, tam bağımsız, laik ve demokratik Cumhuriyetin yanında yer almıştır. Darbeden sonra darbeci suç örgütüyle mücadele etmek için çıkarılan ancak demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan,TBMM'ini devre dışı bırakan OHAL ve KHK'lere de karşıyız" dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri ve meslektaşlarıyla Adana Tabip Odasında bir araya gelen Ökten, yaptığı konuşmada 'Darbelere, cadı avcılığına, OHAL ve KHK'lere karşı olduklarını' dile getirdi. Binlerce kişinin herhangi bir kanıt gösterilmeden işlerinden uzaklaştırıldığını ya da görevlerinden ihraç edildiklerini vurgulayan Ökten, şöyle devam etti:

"Bu kişilerin her türlü sosyal ve emeklilik hakları ortadan kaldırılmıştır. Görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin öğrencileri, hekimlerin hastaları mağdur olmuştur. OHAL ve KHK'ler ile meclis devre dışı bırakılarak parlamenter sistem yok sayılmıştır. Yine bu süreçte medyaya karşı her türlü baskı ve cezalandırmalar ile bir çok gazete, dergi, TV kanalı, radyo susturulmuş, 29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile çoğu sağlık işkolunda olmak üzere 10 bin 131 kişi mesleklerinden, bin 267 akademisyen üniversitelerden ihraç edilmiş, üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırılmıştır. Yine aynı gün Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt Cumhuriyet gazetesine hayali suçlamalarla operasyon yapılmış, gazetenin yöneticileri, yazarları gözaltına alınmış, 9 kişi tutuklanmıştır. Tüm bu olayların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına getirilmesi tesadüf değildir. Tüm bu yapılanlarla bilinçli olarak adeta Cumhuriyetin tüm değerlerinden intikam alınmak istenmektedir. Acil demokrasi, iş, adalet, insan hakları ve özgürlük istiyoruz."



ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!