Oktay Vural Almanya'da konuştu

Güncelleme Tarihi:

Oktay Vural Almanyada konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 15:02

Almanya’da seçim çalışmaları yapan MHP İzmir Milletvekili ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Ankara’daki saldırıyı vahşet olarak nitelendirdi. Türkiye’de medyaya yönelik baskıları da eleştiren Vural, "Terör bizi teslim alamayacak. Terör bizim geleceğimiz tayin edemeyecek" dedi.

Haberin Devamı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Almanya’nın Köln kentinde seçim sandıklarını ziyaret etti.

Vural, Köln Başkonsolosluğu yanındaki seçim çadırında sandıkları tek tek gezerek görevliler ve müşahitlerle sohbet etti.

Yurt dışındaki seçmenlere Türkiye’deki 1 Kasım seçimleri için oy kullanmaları çağrısı yapan Oktay Vural, yurt dışından gelen oylarla partilerin milletvekilliklerini kazanıp kaybedebildiğini belirtti. 

"VAHŞET, VAHŞET YANİ GERÇEKTEN TARİFİ İMKANSIZ"

Ankara’da çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı vahşet olarak nitelendiren MHP’li Vural şunları söyledi: "Vahşet, vahşet, yani gerçekten tarifi imkansız. Cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamlarından biri. Üzüntü içindeyiz; Allah rahmet eylesin. Ama teröre teslim olmayacağız. Terörün tuzağına düşmeyeceğiz. Terörü yeneceğiz. Güzel ülkem huzura layıktır; güvenliğe layıktır. O bakımdan, terörü bir araç olarak kullanıp amaçlarına ulaşmasını engellemek, kamu düzenini sağlamak, huzuru sağlamak ve demokrasi içerisinde görüş ve düşüncelerimizi ifade etmemiz gerekiyor. Terör bizi teslim alamayacak. Terör bizim geleceğimiz tayin edemeyecek. Terör örgütleri tayin edemeyecek. Maalesef Türkiye terör örgütlerine gösterdiği zafiyet, istihbarat zafiyeti, bütün bunlar maalesef ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu da ortaya koyuyor. Sınırlarımız kevgire döndü. Terör örgütlerinin hesaplaşma alanına dönmeye başladı. Terör örgütlerinin at koşturduğu alan haline gelmeye başladı. Terör örgütlerinin terörle amaçlarına ulaşabileceği yönünde cesaretlendirildi. O bakımdan hep beraber birlikte demokrasi içerisinde Türkiye’nin geleceğini bulacağımıza inanıyorum. Terörü defedeceğiz. Terörü yok edeceğiz. Terörü lanetleyeceğiz. Toplumu çatıştırmaya yönelik girişimlere karşı çok ciddi olmamız lazım. Millet milli iradesine sahip çıkacaktır ve hiçbir zaman teröre teslim olmayacaktır. Herkes bunu böyle bilmelidir." 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!