Öğretmenlerden Başkan Aydın'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerden Başkan Aydına ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 13:16

Öğretmenlerden Başkan Aydın'a ziyaret

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Halide Edip Adıvar Anaokulu, Muzaffer Sarısözen Ortaokulu, Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin okul müdürleri ve öğretmenleri Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette öğretmenlerin çok önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerine dikkat çeken Başkan Aydın, "Öğretmenler en büyük saygıyı hak ediyorlar. Ülkemizde de öğretmenlerle ilgili özlük hakları ve diğer alanlarla olumlu gelişmeler var. Eskiden öğretmenlerimiz geçinemez ve ek iş yaparlardı, bunlar artık çok geride kaldı. Okullardaki akıllı tahtalar, tabletler ve bilgisayar sistemleri çok gelişti. Daha güzel noktalara geleceğine inanıyorum. Her insanın üzerinde nasıl ki anne-baba hakkı varsa, bu durum öğretmenler için de geçerlidir" dedi.

Sevgi olmadan öğretmenlik olmayacağını belirten Muzaffer Sarısözen Ortaokulu Müdürü Güngör Demirkaynak, "Çocukları seven, onları anlayabilecek insanların bu mesleği tercih etmesi gerekiyor. Son yıllarda eğitime yapılan yatırımın artmış olması kaliteyi de artırıyor. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz sürecinde gördük. Biz de bu manada elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimine vurgu yapan Diriliş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilge Kaya ise "Akademik başarı önemlidir ama vatanını, bayrağını, milletini seven öğrenci çok farklıdır. Bizim amacımız vatan sevgisini aşılmak" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!