Öğretmenin konuşmasına üç ceza

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenin konuşmasına üç ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 11:51

Öğretmenin konuşmasına üç ceza

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde görev yapan coğrafya öğretmeni Mehmet Aydın'a, “Öğretmenler, öğretmenler odasında siyasi konuşmalar yapabilir" dediği iddiasıyla 'uyarma', "Milli Eğitim Bakanlığı gizli kapaklı işler çeviriyor" dediği iddiasıyla da 3'te 1 oranında maaştan kesme cezası verildi. Aydın, görevinden de alınarak başka bir okula gönderildi.

Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde görev yapan coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda Eğitim İş Antalya Şube yönetim kurulu üyesi de olan Mehmet Aydın hakkında, 7 Ocak 2016 tarihinde öğretmenler odasında yapılan toplantıda “Milli Eğitim Bakanlığı gizli kapaklı işler çeviriyor, öğretmenler, öğretmenler odasında siyasi konuşmalar yapabilir" dediği iddiasıyla soruşturma açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce açılan soruşturma sonunda Aydın'a, “Öğretmenler, öğretmenler odasında siyasi konuşmalar yapabilir" dediği gerekçesiyle 'uyarma' cezası verilirken, aynı konuşmada söylendiği öne sürülen “Milli Eğitim Bakanlığı gizli kapaklı işler çeviriyor" cümlesi için de ikinci bir ceza işlem uygulandı. Aydın'a bu cümleden dolayı da üçte bir oranında maaştan kesme cezası verildi. Aydın ayrıca Türk Telekom Anadolu Lisesi'ndeki görevinden alınarak, Kepez Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol- Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gönderildi.

CEZALARA İTİRAZ ETTİ

Öğretmen Aydın, hakkında verilen cezalarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. İtirazda, bir konuşmadaki iki ayrı cümleden ayrı ayrı ceza uygulanmasının genelge hükümlerine aykırı olduğu belirtildi. İtirazında, hakkındaki cezanın, disiplin cezasının gerekçesi olduğu belirtilen maddi olaylarla örtüşmediğini de belirten Aydın, öğretmenler odasındaki toplantıda iddia edilen konuşmayı yapmadığını kaydetti. Aydın itirazında, “Konuşmamda asıl vurgulanan şey çalışma ortamında huzurun önemli olduğudur. Okuldaki huzur ortamının eğitim açısından önemli olduğunun bilincinde olan ve bu konudaki endişelerini dile getiren kişiye, aynı soruşturma nedeniyle 'Okuldaki huzur ve güven ortamını bozduğundan' bahisle görev yeri değişikliği teklifi yapılmış olduğunu dikkatinize sunmaktayım. Tarafıma disiplin cezası uygulanmasının nedeni olduğu belirtilen iddiaların disiplin suçunu oluşturmadığı açıktır. Toplantıda yaptığım konuşmalar demokratik bir ülkede Anayasal bir hakkın 'ifade özgürlüğünün' kullanılması olduğu sabittir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!