Öğrencilerin suçladığı Prof. Dr. Atasever, savcılığa başvurdu: Tehdit ediliyorum

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin suçladığı Prof. Dr. Atasever, savcılığa başvurdu: Tehdit ediliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 13:55

Öğrencilerin suçladığı Prof. Dr. Atasever, savcılığa başvurdu: Tehdit ediliyorum

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'deki Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve ABD Başkanı Prof. Dr. Ayhan Vatansever, diploma alamadıkları için mezuniyet töreninde kendisini hedef gösterdikleri, tehdit ettikleri ve mobing uyguladığını öne sürdüğü öğrenci ve velileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Prof. Dr. Atasever, "Sınava girmeyen, geçerli not almak için çaba harcamayan öğrencilere ders geçirmezdim" dedi.
Prof. Dr. Ayhan Atasever, mezuniyet töreninde 70 öğrenciden 8’nin mezun olmasıyla ilgili tartışmaların hedefi haline getirildiğini söyledi. Prof. Dr. Atasever, patolojinin en zor ve kapsamlı derslerden biri olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bir öğretim üyesinin başarısı dersi geçen veya mezun olan öğrenciyle değerlendirilmez. Sınav sonuçları yargı, dekanlığa ve rektörlüğe açıktır. Sınav sonuçlarıyla ilgili resmi bir şikayet bugüne kadar yoktur. Ayrıca, sınavın iptali veya değerlendirme hatası sonucu dersten kaldığını iddia eden öğrenci yoktur. Ancak mezuniyet töreni, şahsımda linç ve karalama kampanyasına dönüştürülmüş, kasıtlı ve teamüllere aykırı olarak başarısız ve mezun olamamış öğrenciler adına bir öğrenci konuşmuş, velileri de tahrik etmiştir. Konuşma metni de basın kuruluşlarına verilerek, hakaret ve iftira içerikli doğru olmayan ifadelerle nefret suçu işlenmiştir. Şahsım kamuoyunda küçük düşürülmek istenmiş, hedef haline getirilme amaçlı, algı operasyonu gerçekleştirilmiş, can güvenliğimi tehdit eder hale getirilmiştir."
BÖLÜM BAŞKANI SAVCILIĞA BAŞVURDU
Kendisini hedef hale getirilen hakkında dün itibarıyla Cumhuriyet Savcılığına başvuru yaptığını söyleyen Prof. Dr. Atasever, şöyle devam etti:
"Ana bilim dalı başkanı olmamı hazmedemeyen fakülte yönetimi, bana karşı öğrencilere eylem yapma yolunu açmış, yasal olmayan eylem yaptırmıştır. Sonuç olarak, konuşma yapan öğrenci N.G. ve muhtemel destekçileri ve bazı veliler beni linç etmek istemiştir. 13 Mayıs 2016 tarihinde de otomobilin lastikleri kesilmiştir. O nedenle can güvenliğim için koruma talep etmekteyim. Ayrıca şüpheliler hakkında soruşturma açılmasını istemekteyim."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!