Öğrencilerin aşı korkusu

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerin aşı korkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 10:40

Öğrencilerin aşı korkusu

Haberin Devamı

KARS, (DHA)- MEHMET Akif Ersoy İlkokulu birinci sınıfında 'Aşı yapılacak' denilince ağlayan çocuklara, ekiplerin özel çabası, ailelerinin desteğiyle aşı yapıldı. İlk kez okulda aşı olmaktan korkan çocuklar, daha sonra korkularının gereksiz olduklarını söyledi.
Sağlık Bakanlığının, 'Aşılı Çocuk Sağlıklı Çocuk' sloganıyla devam ettirdiği kampanya nedeniyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Ortaokulunda difteri, tetanos, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda ise karma ve kızamık aşısı yapmaya gitti. Özellikle bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 'Aşı yapılacak' denilince ağlamaya başladı. Çocukların ağlaması üzerine öğrenci velilere bilgi verilerek okula gelmeleri istendi. Aileleri ve sağlık ekibinin özel çabası sonucu çocukların aşısı yapıldı. İlk kez okulda aşı olmaktan korkan çocuklar, aşı olduktan sonra aslında korkmaya gerek olmadığını gördüklerini söyledi.
Öğrencilerin aşı olacaklarını öğrenince psikolojik olarak korkuya kapıldıklarına işaret eden İl Sağlık Müdürü Mehmet Kan, bu durumun büyükler için de söz konusu olduğunu söyledi. Sağlıklı olmak için korkuyu yenmenin önemine vurgu yapan Mehmet Kan, şöyle dedi:
“Şu anda 1 ve 8’inci sınıflara rutin yapılması gereken aşılar yapılıyor. Birinci sınıf öğrencilerine dörtlü karma aşı, kızamık, sekizinci sınıf öğrencilerine ise difteri ve tetanos aşısı yapılıyor. Aşı koruyucu etkisiyle sağlığın olmazsa olmaz koşuludur. Çünkü aşı yapılmayan çocuk sadece kendisi için değil ailesi ve bulunduğu ortamlar için tehdittir. Bu aşıların çocukluk çağında yapılması hastalıkların bir nevi kontrol altına alınmış olması anlamı taşıyor." 
 
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!