‘Öğrencileri başıboş bırakmayın’ genelgesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

‘Öğrencileri başıboş bırakmayın’ genelgesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2009 13:35

TÜRKİYE'de 14 Haziran Pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde lise son sınıf öğrencileri yine okullarındaki sınıflarını boşaltmaya başladı.

Her yıl olduğu gibi ÖSS bahaneli, ‘hastalık raporları’ alınırken, İl Milli Eğitim Müdürü M. Rağip Üye, öğrencileri ders saatlerinde sokaklarda görmekten endişe duyduğunu belirtti, ‘öğrencileri başıboş bırakmayın’ genelgesi yayınlayacağını söyledi. Üye, “Öğrenci okulda değilse velisi bilgilendirilecek, çocuklarımızın takipçisi olacağız” dedi.

Üniversite sınavı öncesinde lise son sınıf öğrencilerinin nisan ayından itibaren okul defterlerini kapatması gelenek haline geldi. Bu gelenek bu yıl da değişmedi. ÖSS'nin hayatın en önemli dönemeçlerinden biri kabul edilmesi yüzünden adaylar sınava kilitlenirken, okullarındaki devamsızlık sorunlarının aşılması için yine doktor kapıları aşındırılmaya başlandı. Okullarda rapor alan öğrencilerin sayısının artması yüzünden öğretmenlerin ders işlemediği, gelen öğrenciyi evlerine gönderdikleri şikayet konusu oldu. Veliler, öğretmenlerin öğrencilerin okula gelmesini istemediğini, rapor almaya yönlendirdiklerini öne sürüp, “Alınan raporların hastalıktan olmadığını Milli Eğitim Bakanı da biliyor. Velilere, öğrencilere böyle zorluk çıkarılıp, sahtekarlık yaptırılacağına lisze son sınıflar için kalan günler tatil edilsin, bu karşılıklı yanlış yapılmasın” dedi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Üye, ders saatlerinde okul dışında öğrenciler görmekten kaygı duyduğunu söyledi. Hem okul idarelerini, hem öğretmenleri hem de velileri uyaracak bir genelge hazırladığını belirten Üye, şöyle konuştu:
“Öğrencilerin olmadık zamanlarda neden dışarıda dolaştıklarını bilmiyorum. Bu gördüklerim beni endişelendiriyor. Eğer devamsızlık olacaksa sistem içinde olacak, velilerin haberi olacak. Sağda solda çocukları görmek istemiyorum. Rapor konusunda kimseye engel olamayız. Veli karar vermiş öğrenci karar vermiş, niye rapor alıyorsun diye soramayız. Hasta olur olmaz bilemeyiz. Veli, evde çalışsın diyebiliyor. Öğrencileri zamansız okul dışında görünce endişeye kapılıyorum. Şimdiden tedbirlerimizi almak zorundayız. Okul öğrencinin takibini yapacak, gelmiyorsa devamsızlığını velisine bildirecek. Müfredatın da bitirilmesi, konuların işlenmesi gerek. Bir başıboşluk olmaması konusunda idareci ve öğretmenler uyarılacak, dikkatleri çekilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!