Öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 10:32

Öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, yüksek öğrenimlerini görmek üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden Kocaeli'ne gelen 120 öğrenciye oryantasyon eğitimi verdi.

Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleşen oryantasyon eğitimine Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Birimi'nin yanı sıra Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Fatih Karaçoban, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Suriyeli öğrenciler Akademik Danışmanı Abdülkadir Macit, KOÜ Yabancı Diller (TÖMER) eğitmenleri ve KOÜ Uluslararası Öğrenci Kulübü yönetimi katıldı. Eğitimde, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği, Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu ve Yabancı Diller Birimi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aktarıldı.

Oryantasyon eğitiminde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Birimi belediyenin eğitimle ilgili hizmetlerini anlattı. Birim olarak, uluslararası öğrencilere, eğitim hayatları boyunca zorlandıkları her konuda yardım edildiği aktarılarak, Kocaeli'nde yaşadıkları sürede, kendilerini aile ortamında hissetmelerinin hedeflendiği belirtildi.

Oryantasyon eğitiminin ardından öğrenciler, kendilerine gösterilen konukseverlik için teşekkür etti. Son derece mutlu olduklarını anlatan öğrenciler, "Ülkemizden kilometrelerce uzakta bir yerde böyle ilgi göreceğimizi hayal bile edemezdik. Kendimizi şimdi daha güvende hissediyoruz" dedi.

Uluslararası Öğrenci Birimi, yeni gelen öğrencileri Seka Bilim Merkezi'ne götürdü. Uluslararası öğrencilere burada, Seka Bilim Merkezi ile ilgili sunum yapıldı. Bilim Merkezi'ne hayran kalan öğrenciler, tasarlanmış 200'e yakın deney düzeneğini inceleme olanağını buldu. Öğrenciler daha sonra birçok diziye ev sahipliği yapan Kocaeli Film Platosu'nu gezerek burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!