Öğrencilere elma dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere elma dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 15:53

Öğrencilere elma dağıtıldı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'da ilk ve ortaokul öğrencilerine elma dağıtıldı.

Isparta Kent Konseyi tarafından 'Her öğrenciye bir elma' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu'nda öğrencilere elma dağıtıldı. Okul salonunda düzenlenen törene Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan, Ziraat Odası Başkanı Muslahattin Can Selçuk, Kent Konseyi yöneticileri, okul idarecileri ve öğretmenlerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül, "İlaç gibi bir meyvedir. Her gün 100 gram elmada 54 kalori vardır. Meyve şekeri olduğundan şeker hastalarına da günlük 1 elma yemeleri önerilir. Kanseri önler, iyi kolesterolü artırır. Kabızlığı önler, kötü kolesterolü düşürür. Kan yapımını artırır. Tansiyonu düşürür. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığını önler, öksürüğe iyi gelir. Diyet için mükemmel bir seçenektir. Her türlü sportif faaliyette performansı artırır. Cilde parlaklık ve güzellik verir. Beyin hastalarına iyi gelir uykuyu düzenler zihni açar. Kesinlikle her gün 1 elma tüketilmesi şarttır" dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Elma ilaçtan da üstün bir meyvedir. İlaç onlarca karışımdan küçücük yapay bir madde olarak üretiliyor. İnsanın karnını da doyurmuyor. Ama elma insanın karnını doyuruyor, ilaçta bulunan birçok maddeden daha çok gıdaya sahip. Elma hem karnımızı doyuruyor hem de ilaçtan çok üstün bir görevi görüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere elma dağıtımı gerçekleştirildi. Öğrencilere elma cipsi ve 'Elma Hükümdarlığı Eğirdir' adlı hikaye kitabı da hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!