Öğrencilere deprem bilinçlendirme eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere deprem bilinçlendirme eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 16:55

Öğrencilere deprem bilinçlendirme eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, öğrencilere yönelik 'Deprem Bilinçlendirme' eğitim seminerleri düzenlendi.
Toroslar Belediyesi tarafından Deprem Haftası kapsamında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) işbirliğiyle ilçedeki Kuvayi Milliye ve Necatibey İlkokullarında eğitim gören öğrencilere eğitim verildi. Olası bir depreme karşı alınacak önlemler ile deprem anı ve sonrası yapılması gerekenler sinevizyon eşliğinde uygulamalı olarak anlatılırken, gönüllü ekibi dikkatle dinleyen öğrencilerde depreme hazır olma bilinci oluşturuldu.
Afet sırasında acil durum çantasının yanı sıra aile ile buluşulamaması halinde aranabilecek şehir içindeki ve dışındaki yakınların iletişim bilgilerinin yazılı olarak muhafaza edilmesinin önemine de dikkat çekildi. Çeşitli branşlarda düzenledikleri bilgilendirme eğitimleriyle çocukların daha bilinçli birer birey olmaları için çaba gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Depreme karşı her türlü tedbiri alabilecek şartlarda donanımlı olmamız lazım. Her zaman da dediğimiz gibi deprem insanı öldürmez, binalar öldürür. Belediye olarak özellikle afet ve deprem konusunda çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Toroslar Belediyesi olarak ilçemizdeki yapıların güvenli hale getirilmesini sürekli takip ediyoruz. Binaların sağlıklı yapılması için insanlarımızı ruhsatlı yapıya yönlendiriyoruz. Kaçak bina güçlülük anlamında da depreme dayanıklı olmaz. İlçemizde plan ve projesi olan her türlü teknik şartları taşıyan binaların yapılması için uğraş veriyoruz ve bu konuda insanlarımızı teşvik ediyoruz" dedi.
AKUT Mersin ekibi de kendilerine böyle bir olanağı sunarak çocuklarda afet bilincinin gelişmesine katkı sağlayan Başkanı Tuna'ya teşekkür etti.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!