Öğrenciler Zeytinpark'ı gezdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Zeytinparkı gezdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 17:12

Öğrenciler Zeytinpark'ı gezdi

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri Zeytinpark'ı ziyaret etti.
AÜ Elmalı MYO öğrencileri, MYO Müdür Yardımcısı İsmail Akgün eşliğinde Zeytinpark'ı gezdi. Doğa yürüyüşü yapan öğrencilere Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin bilgi verdi. Narin, "Zeytinliğin tarihi 1900'lü yıllara dayanmaktadır. Dünyada şehir içinde az sayıda bu şekilde arazi vardır. Antalya'da şehir içinde kalan bu denli büyük son ve tek arazi burasıdır. 3 yıldır değişik projeleri ve düzenlemeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Zeytinliğin amaç dışı kullanımının önüne geçip, 26 bin olan zeytin ağacı sayısını 40 bin ağaca çıkarmayı hedefliyoruz. Ağaçların büyük kısmında gençleştirme budamasını tamamladık" dedi.
Zeytinpark'ın sahip olduğu ağaç sayısı ile kent merkezinde 2600 ton tozu yuttuğunu, 610 bin metreküp karbondioksiti emerek temizlediğini vurgulayan Narin, "Bu çalışma kent parkı anlayışının dışına çıkarak, doğayı bölgesel değerlerle kent içerisine dahil etme, kenti de bu çalışmaya ve alana dahil etme çabasıdır. Zeytinlik içerisinde çocuklara yönelik Zeytinpark Doğa Akademisi kapsamında ilkokul çocuklarını doğa ile buluşturuyoruz. Gelen ziyaretçilerimiz yürüyüş yaparak stresten uzaklaşıyor. Bunların yanında Tavşan Yüreği çeşidine coğrafik işaret de aldık. Bu alanında kentle bütünleşmesini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
Öğrenciler yürüyüş sonrası ikram edilen zeytin ve zeytinyağının tadına baktı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!