Öğrenciler ve öğretmenler aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler ve öğretmenler aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 12:18

Öğrenciler ve öğretmenler aynı sahnede

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KUMLUCA Mavikent Mustafa- Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından 'Karşı Köyün Delisi' adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Mavikent Mustafa- Ayşe Acarbulut Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Pembe Kavalcı yönetiminde okul öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan Mavigün Tiyatro Topluluğu Üstün Dökmen'in 'Komşu Köyün Delisi' adlı oyununu sergiledi. Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde sahnelenen oyunu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz ve çok sayıda tiyatrosever izledi.

Oyunun yönetmeni edebiyat öğretmeni Pembe Kavalcı, “Sanatın toplumların vazgeçilmezi olması gerekir. Atatürk'ün de dediği gibi 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.' Biz de öğrencilerimizin bu noktada sanata ilgi duymalarını sağlamaya çalışıyoruz. Başarı sadece çok yüksek notlar almak değildir. Bizler öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında onların sosyal ve kültürel alanlarda da yeteneklerini ortaya çalışıyoruz" dedi.

İlçedeki okul tiyatrosu kuran ilk okul olduklarını belirten Okul Müdürü Soner Abaydın ise “Öğrenci ve öğretmenlerimizin sergilediği tiyatro gösterisinin yoğun ilgi görmesi başta beni olmak üzere tüm okulumuzu memnun etmiştir. Öğrencilerimizin profesyonelleri artamayan performans göstermesi gençlerimiz imkân tanındığında çok güzel işler başaracağının kanıtıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!