Öğrenciler Tire'yi tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Tireyi tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 15:59

Öğrenciler Tire'yi tanıdı

Haberin Devamı

İZMİR'in Tire ilçesindeki Fatih Ortaokulu öğrencileri, okul idaresi tarafından başlatılan 'Tire'yi Tanıyoruz' adlı proje kapsamında yaşadıkları kenti, öğretmenleri eşliğinde gezip, tarihi ve kültürel mekanlar hakkında bilgiler aldı.

Tire Fatih Ortaokulu'nda öğrencilerin yaşadıkları kenti daha iyi tanıyıp bilmeleri için bir gezi projesi başlatıldı. Tarihi ve kültürel anlamda zengin bir geçmişe ve birikime sahip bir kentte yaşamasına rağmen birçok gencin ve çocuğun bundan haberi olmadığını gören okul yönetimi, eğitim gören öğrencilerine yaşadıkları kent Tire'yi gezdirdi. Yaklaşık iki hafta sürecek olan 'Tire'yi Tanıyoruz' adlı gezi projesi kapsamında okuldaki 5, 6, 7 ve 8. sınıfların tüm şubelerindeki öğrencilerin tamamı, ilçe merkezinde mini bir gezi turu yapacak. Bu çerçevede ilk gezi turu, 5/B ve 5/C sınıflarının 60 öğrencisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okulun sosyal bilimler öğretmenleri Özcan Topaloğlu, Selda Tiyrek ve Zehra Algen'in sorumlu olduğu projenin ilk günkü programı renkli geçti. Öğretmen Özcan Topaloğlu, öğrencilere eşlik etti. Ayrıca Tirelilerin yakından tanıdığı araştırmacı, yazar, arşivci ve tarihçi Yılmaz Göçmen de programın bir parçası oldu. Öğrencilere gezdikleri yerler ve tarihi mekanlar hakkında bilgiler verdi.

Gezilen yerler arasında; Kent Müzesi, İbni Melek ve Şah Süleyman türbeleri, Alay Parkı, Karahasan Camii, Yeşil İmaret, Havra (yıkılmış olan), Tahtakale Çarşısı, Uzun Çarşı, Ali Efe Hanı, nalbant esnafı, Yeni Camii, El Sanatları Çarşısı ve burada bulunan eski otantik zanaatların yapıldığı esnaf dükkanları yer aldı.

Kamuran KIZILBOĞA / TİRE (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!