Öğrenciler, obeziteye karşı spor yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, obeziteye karşı spor yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2017 13:07

Öğrenciler, obeziteye karşı spor yaptı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te; Şehitkamil Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ isimli proje kapsamında yüzlerce öğrenci ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et’ etkinliğine katıldı.

Şehitkamil Belediyesi, bireylerde kontrol edilemez obezite ile mücadele etmek, gelişim çağındaki öğrencilere doğru beslenme ve sürdürülebilir spor alışkanlıkları kazandırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yürütülen proje çalışmaları kapsamında Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen ‘Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Et’ etkinliği 133 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ isimli proje kapsamında eğitimlere ve sportif çalışmalara katılan öğrenciler, etkinlik esnasında hep birlikte spor yaparak eğlendi. Senkroninize şekilde ısınma, açma, germe hareketlerini yapan öğrenci grupları, daha sonra uzman eğitmenler nezaretinde beceri koordinasyon parkurlarında etkinliklere katılarak spor yaptı, birbirinden eğlenceli eğitsel oyunlarla moral depoladı.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Koordinatörü Erkan Çolak, proje kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin paydaş kurumların işbirliğiyle büyük bir uyum içerisinde başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, "Öğrencilerimizin katıldığı etkinlikte hep birlikte spor yaparak çağımızın en büyük problemlerinden biri olan obeziteye karşı dikkat çekmek istedik. ‘Sağlıklı Nesiller İçin Bir Adım da Sen At’ projesi protokolü imza altına alındığı ilk günden itibaren paydaş kurumlarca büyük bir titizlikle yürütülüyor. Öğrenci velilerimiz ve katılımcı öğrencilerimiz, gerçekleştirilen faaliyetlerden oldukça memnun. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde gerçekleştireceğimiz faaliyetleri belirledik. Dönem sonrasında sonuçları değerlendirdiğimizde çalışmalara başladığımız ilk günden itibaren geldiğimiz noktayı göreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!