Öğrenciler için tercih merkezi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler için tercih merkezi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 14:55

Öğrenciler için tercih merkezi

Haberin Devamı

 

KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca Belediyesi tarafından belediye binasına üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Üniversite Tercih Merkezi kuruldu.

Kumluca Belediyesi tarafından Lisans Yerleştirme Sınava (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Üniversite Tercih Merkezi oluşturuldu. Belediye binasındaki merkezi ziyaret eden Başkan Hüsamettin Çetinkaya, öğrencilerle sohbet etti ve bilgi aldı.

Üniversite öğrencileri ve aileleri için hayati önem taşıyan bir konuda öğrencilere yardımcı olmak istediklerini belirten Çetinkaya, konusunda uzman, çalışma tecrübesiyle kendisini kanıtlamış eğitim uzmanı Ali Alpaslan ve bu yıl faaliyete başlayan KUMBEK'in rehber öğretmeni Hatice Aksakal'ın tercih süresince öğrencilere yardımcı olacağını söyledi.

Başkan Çetinkaya, bu yıl ilçede 1000'in üzerinde öğrencinin üniversite tercihinde bulunacağını, belediye olarak öğrencilere doğru tercih, doğru meslek seçimi konularında yardımcı olduklarını aktardı. Her yıl binlerce öğrencinin doğru tercih yapamadıkları için ya istedikleri üniversiteyi yerleşemediklerini ya da istedikleri mesleğe sahip olamadıklarına dikkati çeken Başkan Çetinkaya, "Üniversite Tercih Merkezi'ne öğrencilerimizin ilgisi son derece yoğun. Öğrencilerimiz kendileri veya aileleriyle merkezimize geliyor, puanlarını, okumak istedikleri üniversiteyi, tercih edecekleri mesleği anlatıyorlar. Biz de kendilerini puanları ve ilgileri doğrultusunda en uygun üniversite ve meslek konusunda yönlendiriyoruz. İnşallah tüm öğrencilerimize doğru üniversite, doğru meslek seçme konusunda yardımcı olabiliriz" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!