Öğrenciler, "Hacivat ve Karagöz" ile tanışıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, Hacivat ve Karagöz ile tanışıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 15:38

- Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediyesi, ilçedeki 35 ilkokulda Hacivat-Karagöz orta oyunu sahneleniyor - Belediye Başkanı Mahçiçek: "Belediyecilik elbette sadece yol, su ve benzeri hizmet yapmak değildir. İnsanların gönül dünyalarını zenginleştirecek aktiviteler de asli sorumluluğumuzdur"

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Merkez Onikişubat Belediyesi, "her okul bir tiyatro" sloganıyla öğrencileri Hacivat ve Karagöz orta oyunuyla tanıştırıyor.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma kapsamında ilçedeki 35 ilkokulda Hacivat-Karagöz orta oyunu sahneleniyor. İlkokul 1, 2, 3 ve 4 sınıf öğrencileri için hazırlanan oyunlarında, bilgilendirici ve eğlendirici mesajlar veriliyor.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaptığı açıklamada, Onikişubat Belediyesi olarak sosyal ve kültürel belediyeciliğin gereklerini yerine getirdiklerini söyledi. Bu tür etkinliklerle ilçenin sosyal yaşamına katkı sunduklarını ifade eden Mahçiçek, geleneksel oyunların tanıtımına katkı sağlamaya amaçladıklarını kaydetti.

Belediye olarak yaşamın her noktasında vatandaşlarla birlikte olmak istediklerini vurgulayan Mahçiçek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Belediyecilik elbette sadece yol, su ve benzeri hizmet yapmak değildir. İnsanların gönül dünyalarını zenginleştirecek aktiviteler de asli sorumluluğumuzdur. Bu nedenle, geleneksel orta oyunlarımızdan olan Hacıvat-Karagöz'ü tiyatro şeklinde ilkokul öğrencilerimizle buluşturduk. Bu etkinlikler, çocuklarımızın kendilerini daha iyi yetiştirmelerine, daha sosyal bireyler olmalarına ve kendilerini daha iyi tanıtmalarına katkı sağlayacaktır."

Mahçiçek, Piri Reis Mahallesi'ndeki Şehitler İlkokulu ile başlayan tiyatro gösterilerinin 19 Ocak'a kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!