Öğrenciler çektikleri fotoğrafla değerlere vurgu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler çektikleri fotoğrafla değerlere vurgu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 14:07

Öğrenciler çektikleri fotoğrafla değerlere vurgu yaptı

Haberin Devamı

KONYA, (DHA) - SELÇUKLU Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında “Değerler Objektifimde” fotoğraf etkinliği sergi ve ödül töreni gerçekleştirdi. 

Amacı, değerlere bir fotoğrafçı gözüyle bakmanın yanı sıra çocuklar arasında yardımlaşma, paylaşma ve ekip çalışması yapabilme gibi davranışları geliştirmek olan etkinliğe ilçede yer alan 40 okuldan 113 öğrenci katıldı. 1 hafta boyunca profesyonel fotoğraf sanatçılarından fotoğraf eğitimi alan öğrenciler, çektikleri 36 bin 838 kare fotoğraf ile değerlere vurgu yaptı. Etkinliğine katılan ve fotoğraf eğitimi alan öğrencilere çeşitli hediyeler ve sertifikaları verildi.

SEDEP beşinci yılında farklı etkinliklerle yüz binlere ulaşmaya devam ediyor diyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Öğrencilerimiz bu etkinlik ile sanat eserlerine farklı gözle bakmayı, onlardaki incelikleri görmeyi öğrenmiş oluyorlar. Etkinlik içerisinde yer alan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Eğitimler hakkında bilgi veren İlk Adım Fotoğraf Atölyesi Eğitimcisi ve Fotoğraf Sanatçısı Serdar Akyay, “SEDEP çok çeşitli faaliyetlerini yıllardır takip ettiğimiz çok değerli bir proje ve bu projenin içerisinde 3 yıldır yer alıyoruz. 2014 yılında 6 okuldan 20 öğrenci ile başladığımız bu etkinlikte, 2015 yılında 60 öğrenci, bu yıl ise 40 okuldan 113 öğrenci fotoğraf eğitimi aldı. 6 gruba ayırdığımız öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı olmak üzere iki safhadan oluşan fotoğraf eğitimi aldılar. Bu çalışmalar sonunda öğrencilerimiz toplam 36 bin 838 adet fotoğraf çektiler. Her öğrenciden birer fotoğraf çekerek bir sunum hazırladık. Öğrencilere eğitimlerini bırakmamaları tavsiye ediyorum. Merak ederler, fotoğrafı bir hobi olarak devam ettirirlerse dünyaya bakış açıları da değişecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!