Öğrenciler 2 yıl 7 ay sonra özgür

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler 2 yıl 7 ay sonra özgür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 20:46

Ümraniye'de katıldıkları bir basın açıklamasının ardından PKK/KONGRA-GEL üyesi olmamakla birlikte örgüt adına faaliyette bulundukları gerekçesi ile tutuklanan Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü öğrencisi Ali Deniz Kılıç ile Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Baran Nayır 2 yıl 7 ay sonra tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak tahliye edildi.

Haberin Devamı

Oğlu Ali Deniz Kılıç’ın tahliye edilmesi üzerine gözyaşlarını tutamayan annesi Seher Dilek Kılıç, “Evime tek dönecektim. Ama oğlum bu akşam evine gelecek” dedi. İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 17 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç katıldı.

Delil yokluğundan beraat etmeleri gerekir

Kılıç ve Nayır’ın avukatı Ercan Kanar polislerin düzenlediği tutanağın dışında elle tutulur, gözle görülür başka hiçbir delilin bulunmadığını belirterek, “Polislerin tutanağına göre tutuklama devam ediyorsa iddia iddiayla destekleniyor demektir. Ele geçirilen molotof kokteyli malzemelerinde sadece bir tane parmak izi vardır. O parmak izinin de müvekkillerimin parmak izi ile örtüşmediği tespit edilmiştir. Çok haksız bir yargılama. Özel yetkili ağır ceza mahkemelerinde ki yargılamalar dürüst yargılama hakkına aykırı olduğu için bugün hükümetin kendisi bir rahatsız. Delil yetersizliğinden değil delil yokluğundan müvekkillerimin beraat etmesi gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Avukat Murat Ato ise “2 yıl 7 aylık tutukluluğun infaz hesabına dayandığı anlaşılmaktadır. Mahkeme bu açıdan değerlendirme yapıyorsa da kamuoyunda 3’üncü yargı paketi olarak adlandırılan değişiklik teklifinde TCK 220/6(Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi, ayrıca örgüte üye olmak suçundan dolayı cezalandırılır) cezalar yarıya indirilmekte olup bu doğrultuda infaz tamamlanmıştır. Tahliye talep ediyorum” diye konuştu. Savcı Adem Özcan, Kılıç ve Nayır’ın üzerlerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, suçu işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini gösterir olguların bulunmasını gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak oy birliği ile tahliyelerine karar verdi.

Hukuk okumak istiyor

29 Aralık 1990 doğumlu olan Ali Deniz Kılıç 4 aylık olana kadar 4 ameliyat oldu. Tek böbreği ile cezaevi koşullarında hayatını devam ettirmeye çalışan Kılıç, tutuklanmadan önce okuduğu Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü’nden devamsızlık yüzünden atıldı. Cezaevinde hukuk okumaya karar veren Kılıç, üniversite sınavından 495 puan aldı. Branş değiştirdiği için puanı düşen Kılıç, birkaç puanla kaybettiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girebilmek için bu yıl yeniden sınava girecek. Kılıç’la birlikte tutuklanan ve Baran Nayır ise tutuklanmadan önce Marmara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde okuyordu. Kalbinden rahatsız olan Nayır, kaydını Yıldız Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!