Öfkeden çamura döndü

Güncelleme Tarihi:

Öfkeden çamura döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2014 21:56

MALEZYA son 40 yılın en kötü sel felaketlerinden birini yaşarken Noel tatilini Hawaii’de geçiren ABD Başkanı Barack Obama ile golf oynarken görüntülenince büyük tepki çeken Malezya Başbakanı Necip Rezak, dün apar topar ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Sel felaketinden en çok etkilenen sekiz eyaletten biri olan Kelantan’a giden Necip Rezak, 500 milyon ringgit’lik (700 milyon TL) acil yardım fonu açıkladı. Muson yağmurlarının neden olduğu sel felaketi nedeniyle tahliye edilmek zorunda kalanların sayısı bir günde 60 bin artarak 160 bine ulaştı.

Kızgınız

MUHALEFETTEKİ Pan-Malezya İslami Partisi’nin iktidarda olduğu bölge, Malezya’nın en yoksul eyaletlerinden biri. Kelantan bakıldığında büyük bir çamur deryasını andırıyor. İnsanlar yardım hizmetlerinin yeterli olmamasından şikâyet ediyor. 23 yaşındaki Farhana Suhada, bebeğini kucağında tutarken, “Her şeyimi kaybettim, evim, otomobilim zarar gördü. Hükümete kızgınım. Siyaset peşinde değiliz” dedi. Suhada, 200 kadar felaketzede ile bir okula sığınmış durumda.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama ile golf oynayan Malezya Başbakanı Necip Rezak tepki çekince ülkesine döndü.


Tayland’ı da vurdu

Muson yağmurları Tayland’ın çoğunlukta Müslüman olan güneyini de vurdu. Afet bölgesi ilan edilirken taşkınlarda en az 8 kişi öldü, 2 kişi kayıp. Pattana, Yala, Narthiwat ve Songkla’da 1415’ten fazla köyün sular altında olduğu bildiriliyor.

Malezyalı çocukların sel sularında oyun oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!