ODTÜ kolejinden uyarı: Hediye okullarda belli kalıpta ögrenciler yetiştirildi

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ kolejinden uyarı: Hediye okullarda belli kalıpta ögrenciler yetiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 16:08

ODTÜ kolejinden uyarı: Hediye okullarda belli kalıpta ögrenciler yetiştirildi

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA)- ODTÜ Kayseri Koleji Müdürü, 42 yıllık müdürü Kemal Nakipoğlu, Türkiye’de son günlerde görülen olayların temelinde eğitim sorununun yattığını söyledi. Nakipoğlu, "Yaşadığımız olayların temeli eğitimdeki sıkıntıdan kaynaklanmıştır. İşadamlarının hediye olarak yaptırdığı okullarda belli kalıplarda öğrenciler yetiştirildi" dedi.
ODTÜ’nin Erkilet semtindeki ilk ve ortaokulunun yeni öğretim yılı nedeniyle tanıtımını yapan Kemal Nakipoğlu 7 bloktan oluşan ve toplam 5 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip okulun ailesine, ülkesine, insanlığa yararlı, ülkesini ve milletini seven, laik, demokratik ve Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine ve Atatürk ilkelerine bağlı gençler yetiştirmeyi amaçladığını söyledi. Nakipoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye’deki darbe girişimi ve diğer sıkıntıların altında yatan ana neden eğitim sorunudur. Bu çocuklar özel okullarda belli kalıplara sokulmuştur. Okul sahipleri de bu çocuklarır o şekilde yetişmesinde önemli rol oynamıştır. Toplum adeta tek tip yetiştirilen çocuklarla işgal edilmiştir. Herkes bunun böyle olduğunu biliyordu. Onların okullarına yapılan destekler aleniydi. İşadamları tarafından hediye edilen okul, yurtlar, bağışlarla 40 yılda iki nesil yetişti. Hata yapanlar, yüzlerini yıkayıp, Milli Eğitim'i yeniden ele almalıdır. Bir baba, Türkiye Cumhariyeti vatandaşı olarak istediğimiz, eğitimde kurucu değerlere ve kurallara geri dönülmesidir. Herkes taşın altına elini koymalıdır. Din üzerinden para kazananlar , eğitim işini bırakmalıdır. ODTÜ Koleji'ne gelince, Kayserililer bu okula sahip çıkmalıdır. Zira, bizim okulumuzdan defolu öğrenci çıkmaz."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!