Ödemiş'ten Cerablus'a yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Ödemişten Cerablusa yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 17:20

Ödemiş'ten Cerablus'a yardım eli

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Celabrus'ta bulunan öğrencilere yardım TIR'ı gönderildi. Düzenlenen törenle yola çıkan TIR'da Ödemişli öğretmen, öğrenci ve velilerin gönüllülerden topladığı kıyafet ve kırtasiye malzemeleri bulunuyor.

Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Suriye'de devam eden savaş nedeniyle eğitim-öğretimini zor şartlarda sürdürmeye çalışan Cerabluslu çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kampanya başlattı. Ödemişte yaşayan öğretmen, öğrenci ve velilerin katkılarıyla gönüllülerden toplanan giyim ve kırtasiye malzemeleri TIR'a yüklendi. Yardım malzemelerini taşıyan TIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, Şube Müdürleri Erdal Yalçın ve Yakup Çakır ile okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenle Suriye'nin Cerablus bölgesine doğru yola çıktı.

Törende konuşan Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat İçel, "Özellikle öğrenciler arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının gelişmesi, eğitimin herkes için önemli ve gerekli olduğunun bilincine varılması amacıyla düzenlediğimiz bu yardım kampanyası bizim için büyük önem taşıyor. Biz asil Türk Milleti olarak yardımseverliği, mazlumun yanında olmayı kendimize borç biliriz. Eğitim - öğretim camiasına düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Orada, okumak isteyen ailesini kaybetmiş ya da savaş ortamında mücadele eden çocuklarımıza yardım eli uzatmak istedik. Eğitimci olmak ve her şeyden önce insan olmak bunu gerektirir. Herkes küçük de olsa yardımda bulunmak istemiş ve bir TIR dolusu giyim ve kırtasiye yardımı ilçemizden Cerablus'taki öğrencilere ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır" dedi.

Faruk ÇARK/ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!