Ödemiş'in Emniyet Müdürlüğü binası restore edildi

Güncelleme Tarihi:

Ödemişin Emniyet Müdürlüğü binası restore edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 16:59

Ödemiş'in Emniyet Müdürlüğü binası restore edildi

Haberin Devamı

ÖDEMİŞ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün, önceki yıllarda Hükümet Konağı olarak da kullanılan 82 yıllık tarihi geçmişe sahip binasındaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Ayağa kaldırılan binanın Ramazan Bayramı'ndan sonra tekrar İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başlayacağı bildirildi.

İzmir'in Ödemiş ilçesinin eski yapılarından biri olan ve Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kullandığı 82 yıllık tarihi geçmişe sahip Hükümet Konağı Binası, İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından, 2016 yılı Ocak ayında tarihinde ihaleye çıkarıldı. Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, restorasyon kararının ardından geçici olarak Ödemiş Belediyesi Kültür Merkezi'ne taşındı. İhaleyi kazanan firma 34 yıldır emniyet müdürlüğü olarak kullanılan iki katlı binanın restorasyonunu 17 ayda tamamladı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden sağlanan 1 milyon 750 bin liralık ödenekle restorasyonu yaptırılan bina, ayağa kaldırıldı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, "Tarihi binamız dökülmeye başlamıştı. Bu kültür mirasımızı kurtarmamız gerekiyordu. Valiliğimiz ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz'ün ortak çalışmasıyla bina 17 ayda restore edildi. Ramazan Bayramı'ndan sonra

bütün birimlerimizle restore edilen binamızda halkımıza  hizmet vermeğe başlayacağız" dedi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!