Ödemiş demokrasi için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Ödemiş demokrasi için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 14:46

Ödemiş demokrasi için yürüdü

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, kaymakamlık tarafından 'Demokrasi Yürüyüşü" düzenlendi.

Salı Pazarı'ndan başlayan yürüyüşe yaklaşık bin kişinin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Saraçoğlu Caddesi güzergahını takip eden kalabalık, slogan atmadan yakalışk 1 kilometre boyunca yürüyerek darbe girişimiyle birlikte başlayan Demokrasi Nöbetleri'nin tutulduğu Saraçoğlu Stadı önüne geldi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Mustafa Yıldızdoğan'ın 'Türkiyem' isimli şarkısının çalınmaya kalabalık büyük bir coşku yaşayarak ellerindeki Türk bayrakları salladı. Ardından Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti'nin şehitler için Kuran-ı Kerim'den bölümler okudu. Daha sonra kürsiye gelerek kalabalıa seslenen Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, "Bu millet tarih sahnesine çıktığından bu yana, iç ve dış düşmanlarla mücadele etmiştir. Şanlı tarihimiz bu mücadelenin örnekleriyle doludur. Bugünde bitmedi aynen devam ediyor. Biz iç ve dış düşmanlarla mücadele ederken, birde FETÖ/ PDY denilen terör örgütüyle uğraşıyoruz. Tarihimiz zaferlerle dolu. Bu zaferlere 15 Temmuz'da bir yenisini daha ekledik. Bu da, bir nevi kurtuluş savaşıdır. Halkın bizzat kendisinin başlattığı bir savaştır. Yakalananlar görevden alınanlar bize gösterdi ki çok büyük bir buhrandan dönmüşüz. Bundan da bir hayır doğduğunu görüyoruz. Devletimizin tepesinde herkes bir arada birbiriyle kucaklaştı. Ödemiş, ilk darbe gecesinden bu yana tavrı ortaya koymuş bir ilçedir" dedi.

Kaymakam Ateşoğlu konuşmasının ardından AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, CHP ilçe Başkanı Nazan Dönmez, MHP İlçe Başkanı Metin Kırlı, DP İlçe Başkanı Mesut Akbay, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan

tertip komitesini sahneye davet edip, elele birlik mesajı verdi. Meydanı dolduran kalabalık da bu mesaja alkışlarla destek verdi.

Demokrasi Nöbeti, yerel sanatçıların verdiği konserle sona erdi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!