Odalar 5 davayı kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Odalar 5 davayı kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 02:00

Büyükşehir Belediyesi, TMMOB’a bağlı 5 odanın Ankapark ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin de aralarında bulunduğu, AOÇ imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5’ini kaybettiğini duyurdu. Mahkemelerin odalara ders verdiğini belirten Başkan Melih Gökçek, “Uslanacaklarını da sanmıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı 5 odanın, yapımı devam eden Ankapark ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin de aralarında bulunduğu, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar ve ulaşım planlarının iptali amacıyla açtığı davaların 5'ini kaybettiğini duyurdu. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Mimarlar Odası’nın başını çektiği bazı odalar tarafından, Ankapark ve Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi’ni de kapsayan AOÇ sınırları içindeki çalışmalara izin veren Bakanlar Kurulu kararlarının iptali amacıyla, idare mahkemelerinde ve Danıştay 6. Dairesi’nde birçok dava açıldığı hatırlatıldı. Gerek imar planlarının, gerekse KDGPA (Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı) ilanına ilişkin kararların iptaline yönelik açılan davalardan 5’inin TMMOB aleyhinde sonuçlandığı kaydedildi.

Haberin Devamı

GÖKÇEK: USLANACAKLARINI SANMIYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Çalışmalarımıza 22 yıldır onay veren Ankaralılara inat, neredeyse her projemizi engellemek için mahkemeye koşan Mimarlar Odası ve arkasına takılan ideolojik saplantılı diğer odaların boşa koştukları, bu kez de mahkemeler tarafından onaylandı” dedi. Başkan Gökçek, verilen kararları, Ankara'nın daha güzel bir kent olması adına son derece "mutluluk verici” olarak nitelendirerek, "Ankara için değil de ideolojik olarak bunu yaptıkları bir kez daha kanıtlandı. Mahkemelerden çıkan kararlar, Mimarlar Odası başta olmak üzere, arkasına takılan diğer odaların AOÇ hakkında boşa konuştuklarını ispatlamıştır. Mahkemeler bunlara iyi bir ders verdi. Ama bunların, aldıkları derslerle uslanacaklarını da sanmıyorum" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Veysel Kazan da “Alınan bu kararlarla, AOÇ Gazi Yerleşkesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilanının hukuka ve mevzuata uygun olduğu, hem Danıştay tarafından hem de Danıştay’ın idari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından tescil edilmiştir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!