Öcalan'ın avukatları İmralı'ya gitti

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın avukatları İmralıya gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 10:57

İMRALI'da yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve geçen ay adada yeni yaptırılan cezaevine nakledilen bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın savunmasını üstlenen 3 avukat bu sabah haftalık görüşmelerini yapmak üzere Bursa’nın Gemlik İlçesi'nden adaya hareket etti.

Kenya'da yakalandıktan sonra konulduğu İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Öcalan'ın avukatları İbrahim Bilmez, Mehmet Bayraktar ve Şakir Demir, İstanbul'dan özel bir otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Öcalan'a teslim edilmesi için giyecek, kitap ve gazeteler konan poşetle girdikleri jandarmada kimlik kontrolü ve üst araması yapılan avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.30'da İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı'na hareket etti.
Öcalan, İmralı Adası'nda 5 milyon TL tarcama ile yapımı tamamlanan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne geçen ay nakledilirken, buraya ömür boyu hapis cezası hükümlüsü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan da gönderilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!