Obezite İle Mücadele Eden Kadınlardan Hatıra Orman

Güncelleme Tarihi:

Obezite İle Mücadele Eden Kadınlardan Hatıra Orman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 10:37

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN, TÜRKİYE’DE BU KAPSAMDA İLK OLAN “OBEZİTEYLE MÜCADELEDE HAREKETLİ VE SAĞLIKLI YAŞAM” PROJESİYLE SPOR VE EGZERSİZLE KİLO VEREN EV HANIMLARI, İZMİT CEPHANELİK MESİRE ALANINDA KENDİLERİ İÇİN OLUŞTURULAN HATIRA ORMANINA FİDAN DİKTİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’de bu kapsamda ilk olan “Obeziteyle Mücadelede Hareketli ve Sağlıklı Yaşam” projesiyle spor ve egzersizle kilo veren ev hanımları, İzmit Cephanelik Mesire alanında kendileri için oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliğine, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Ekşi, Genel Sekreter Danışmanı Osman Poyraz, Sağlık İşleri Şube Müdürü Yılmaz Oktay ve projeyle kilolarına veda eden çok sayıda ev hanımı katıldı.
2013 yılından bu yana yürütülen ve ülkemizde bu kapsamda tek ve örnek bir proje olan “Obeziteyle Mücadelede Hareketli ve Sağlıklı Yaşam” projesine katılan ev hanımları, gerekli sağlık kontrollerinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı spor salonlarında step, aerobik, plates gibi uygulamalı egzersiz programlarının yanı sıra genel beslenme, ilk yardım, sporcu sağlığı eğitimleri aldı. Spor eğitmenleri kontrolünde spor, egzersiz ve sağlıklı beslenme konularında eğitim alarak kilo veren ev kadınlarına hatıra kalması amacıyla İzmit Cephanelik mevkiinde hatıra ormanı oluşturuldu.
Fidan dikim etkinliği öncesinde egzersiz hareketleriyle ısınma hareketleri yapan bayanlar, daha sonra kendileri için oluşturulan hatıra ormanına fidan dikti. Etkinlikte konuşma yapan Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun halkımıza öncülük yaparak, topluma örnek olmak ve sağlıklı hayata teşvik etmek amacıyla haftada 3 gün halkla birlikte yürüyüş yaptığını belirtti. “Hepinize sağlıklı bir hayat diliyorum” diyen Özak, proje sonunda 37 kilo veren Sevgi Gülfidan, 18 kilo veren Çiçek Çınar’ı ve diğer ev hanımlarını tebrik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!