Obama istemişti Ankaralı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Obama istemişti Ankaralı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2014 01:28

ABD Başkanı Barack Obama’nın 3 boyutlu yazıcının evlere girecek kadar maliyetinin düşürülmesi ve geliştirilmesi yolundaki çağrısını, Ankaralı bir firma hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Ankaralı firma LTS Teknoloji Grup, 15 bin-250 bin dolar arasında satılan üç boyutlu yazıcının 2 bin 500 dolarlık satış fiyatını düşürürken, sarf malzemesi maliyetini de 10 kattan fazla azaltmayı başardı.
LTS Teknoloji Grup Başkanı Talat Sam, yerli üretim yazıcıyla dünyadaki benzerleri arasındaki en önemli farkın TETE Elektronik tarafından icat edilen “kafa sistemi” olduğunu kaydederek, “Bu cihazın ARGE çalışmaları için 2 yıl içerisinde 7 kişilik bir ekip çalıştı ve yaklaşık 600 bin dolar harcandı. Makinemizdeki sistem yurt dışındaki benzerlerinden kat ve kat daha ucuza mal oluyor. Yerli kafa sistemimiz sayesinde makinemizin satış fiyatını 2 bin 500 dolara kadar düşürdük. Yurt dışındaki benzer ürünlerin fiyatı ise 15 bin-250 bin dolar arasında değişiyor. Malzemede de çok ciddi tasarruf sağladık. Bizim patentini aldığımız malzeme yurt dışında kullanılan malzemenin 10 katından daha ucuza geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!