Obama ile Hillary’ye köşe yazarı tuzağı

Güncelleme Tarihi:

Obama ile Hillary’ye köşe yazarı tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 00:00

ABD’li ünlü muhafazakar gazeteci Bob Novak, "Hillary Clinton, rakibi Obama’nın bazı kirli sırlarını biliyor ancak açıklamayacak" diye yazınca Demokrat Partili adaylar birbirine girdi.

GİZLİ ajan Valerie Plame’in adını köşesinde yazarak "Ajangate" diye bilinen ünlü CIA skandalının patlak vermesine neden olan Amerikalı muhafazakar gazeteci Bob Novak, Demokrat Parti’nin önde gelen iki başkan aday adayını birbirine düşürdü. Novak, Hillary Clinton’ın rakibi olan Barack Obama hakkında "skandal yaratacak" bazı kirli sırlarla ilgili bilgiye sahip olduğunu yazdı. Novak, "Demokrat Parti çevrelerine dayanarak" bu iddiaları ortaya attı ve Clinton’ın, rakibi Obama ile ilgili bu bilgiyi "kullanmama kararı" aldığını ifade etti. Novak’ın iddiası, Clinton ve Obama kampları arasında "savaş" başlattı.

Senatör Obama, Hillary Clinton’a, "Ya bildiğin varsa açıkça söyle ya da bu yazıyı kına" çağrısında bulundu. Barack Obama, "kişileri hedef alan" imha siyasetinden hep şikayet eden Clinton’ın harekete geçmesini istedi ve Novak’ın iddialarını da "utanmazlık" olarak niteledi. Clinton kampı cevap vermekte gecikmedi. Sözcü Howard Wolfson, Cumhuriyetçi eğilimli bir gazetecinin Demokrat Parti’de kavga yaratmayı planladığını belirtti. Sözcü Wolfson, "Deneyimli olan Demokratlar bunları iyi görüyor. Diğerleri yoldan çıkıyor. Novak’ın iddialarını kesinlikle reddediyoruz" dedi.

Novak, Kongre’deki gizli bir oturumda ifade veren Pentagon’un üç numaralı adamı Eric Edelman’ın "ABD’nin PKK’ya karşı bir operasyon planladığını" söylediğini de yazmıştı. Operasyon böylece suya düşmüştü. Novak, daha sonra, bundan memnunluk duyduğunu belirterek haberinin kaynağının bir Kongre üyesi olduğunu kaydetmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!