O mekânı Allah bize de nasip etsin

Güncelleme Tarihi:

O mekânı Allah bize de nasip etsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 00:21

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki yolun ulaşıma açılması için yürütülen operasyon sırasında terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı patlatması sonucu şehit olan 16 asker, önceki akşam 6 helikopterle Hakkâri’den Van Asker Hastanesi’ne nakledildi.

Haberin Devamı

Cenazeler dün ambulanslarla törenin yapılacağı Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’na götürüldü. Şehitlerden 10’u için 5’erli gruplar halinde iki tören yapıldı. Saat 12.00’de yapılan ilk törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kuvvet komutanları ile şehitlerden Dağlıca Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın görev yaptığı bölgeden bazı vatandaşlar ve korucular aileleriyle katıldı.

Törendeki konuşmasında, daha önce bu topraklarda ezan, Kuran ve vatanı korumak için şehit düşenlerin torunları olduklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Başımız sağ olsun ama dik olsun" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hep beraber bu topraklarda bin yıllık kardeşliğimizi sürdüreceğiz. Dağlıca ile Yüksekova arasında halkımızın rahat seyahat etmesi için mücadele etti şehitlerimiz. Yurdun farklı kesimlerinden geldiler. Tuzaklarla, mayınlarla puslu havada ortaya çıkan çakallar gibi harekete geçtiler. Van Gölü şahit olsun ki şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız. Asırlarca bu topraklarda olduğu gibi son şehit olanların arasında Türk de Kürt de Sünni de Alevi de var. Birliğimizi beraberliğimizi gösterelim, hangi siyasi görüşte olursak olalım bu haince saldırılara karşı omuz omuza duralım."

Haberin Devamı


GÖZLERİ DOLDU DUDAKLARI TİTREDİ


Davutoğlu, konuşmasının sonlarında duygusal anlar yaşadı. Şehitlere seslenirken gözleri dolan ve dudakları titreyen Davutoğlu, "Bugün kardeşlik günüdür. Allah şahit olsun, bu vatanın birliği, beraberliği için dökülen her kanın hesabı sorulacak. Mekânınız Sarıkamış şehitlerinin mekânı olsun, o mekânı Allah bize de nasip etsin" dedi. Yapılan konuşmadan sonra şehitler, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklara konularak memleketlerine gönderildi. Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen, Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer sırasıyla Ankara, Kars, Manisa ve Muğla'ya, ikinci uçakla da Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarı, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru, Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız Eskişehir, Çanakkale, Kocaeli, Adana ve Antalya'ya gönderildi.
Diğer şehitler Piyade sözleşmeli Er Resul Çoşkun, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Piyade Er Muharrem Öksüz, Bakım Üstçavuş Okan Taşan, Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı, Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ise Adli Tıp Kurumu'nda otopsi için Ankara'ya gönderildi.

Haberin Devamı

O mekânı Allah bize de nasip etsin

Evlerde yas

Dağlıca’da Şehit düşen askerlerin cenazeleri memleketlerine gönderilirken Türkiye’nin dört bir yanı yine şehit acısıyla sarsıldı. Piyade sözleşmeli er Uğur Yıldız’ın (28) Antalya’nın Manavgat ilçesinde oturan babası Sadık Yıldız , “En geç kasımda düğün yapmayı düşünüyordu” dedi. Bir otelde bulaşıkçı olan Sadık Yıldız, “Çalışıyordum. Saat 21.30’da haber geldi, bir anda elim ayağım kesildi. Geçen hafta telefonda konuştuk. ‘Şehit olursam devletimiz sana sahip çıkacak, üzülme sen’ dedi. En son annesine, ‘Hakkını helal et, biz operasyona gidiyoruz. Dönemeyebiliriz’ demiş ve şehit düşmüş.” Ankara Pursaklar’da oturan, şehit Piyade Üstçavuş Okan Taşan'ın (27) eşi Rahime, babası Bayram ile annesi İsmigüzel Taşan'ın evi acı haberi askeri yetkililer verdi. Yakınları, Evli ve 5 yaşında Meriç isimli bir çocuğu olan Taşan’ın 3 ay önce Hakkâri'de göreve başladığını söylediler.

Haberin Devamı

O mekânı Allah bize de nasip etsin

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer’in (25), Ardahan’ın Göle ilçesi Eski Demirkapı Köyü’nde yaşayan babasının sözleri, taziyeye gelen Vali Ahmet Deniz’i ağlattı. Selahattin Hançer, “Artık bu köze su döküp söndürelim. Benim ocağıma ateş düştü. Başka ocağa ateş düşmesin” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!